2024-06-23 203 浏览
呢日路经旺角,天气好热,又想食韩国嘢,经过西洋菜街既友见到尼间韩烧大叔,就直接上去。一上到去5楼,前台哥哥接待带位,入座既位宽敞,冷气通风都足够(因为食烧肉真系唔可以冇冷气㗎),我响度食嘢都几舒服。睇菜单发现可以一个套餐,有汤有饭有前菜饮品,就果断咁样点咗2个set,再加啲小食。韩式肥牛部队锅:部队锅材料好丰富,有韩牛、韩国午餐、鸡髀菇、金菇、冬菇、大葱。另外会再有鸡蛋同埋芝士俾你放落去。但最惊喜系𠮶个汤底,提升食材嘅鲜味,令到即食面都唔会好腻,忍唔住边饮汤边食。人参鸡汤配白饭:人参鸡有浓郁嘅参味,鸡肉嫩滑,底下𠮶啲糯米煮到好腍。酱油蟹:劲多蟹膏,超鲜甜,配白饭一流,超水准!蛋包虾:外脆内软,煎得好香,超弹牙,配合蛋黄,呢个配搭非常之正。炸鸡:炸鸡都有六款口味选择,我就叫咗牛油蜜糖,味道偏向日式,值得一试!😋套餐送两款汤有传统嘅泡菜猪肉汤,同埋韩国白萝卜汤,照顾到我同台另一位想清淡嘅同伴。
呢日路经旺角,天气好热,又想食韩国嘢,

韩式肥牛部队锅:

人参鸡汤配白饭:
人参鸡有浓郁嘅参味,鸡肉嫩滑,底下𠮶啲糯米煮到好腍。

酱油蟹:
劲多蟹膏,超鲜甜,配白饭一流,超水准!

蛋包虾:
外脆内软,煎得好香,超弹牙,配合蛋黄,呢个配搭非常之正。

炸鸡:

套餐送两款汤