2018-04-23 990 浏览
一直以來都好少寫食評, 但享受完昨晚的一餐蒸氣海解鍋之後, 真係忍唔住要分享比大家.早一星期前, 突然好想食蒸氣海鮮鍋, 於是係網上搜尋蒸氣鍋食店, 找到一間位於深井, 價錢亦合理, 於是打去一問, 點知訂當日既枱已經 full 左, 最後就訂左一星期後既今日.今日準時5點9到, 入到去之後老闆好細心咁介紹 Menu , 同埋因為我唔鍾意食魚, 佢幫我地將條魚轉做聖子, 之後我地揀左個豪華2人餐, 當中包括有一隻大龍蝦, 一隻大蟹, 2隻大鮑魚, 6隻好大個頭既蝦  (請查看附圖) 等等等等.(啲蝦膏, 蟹膏真係正到無得輸 )等左大概5分鐘左右, 一大盤擺得好靚既海鮮盤就送到.樣樣海鮮蒸熟後都好鮮好甜勁多汁, 老闆仲好好人, 佢額外仲送左碟蠔同花甲比我地食.其實食到一半真係差唔多飽, 但個精華係哂個粥底度, 所有蒸過既海鮮啲汁都落哂去個粥底, 食左一碗之後, 就算好飽都忍唔住食多碗, 但真係食唔哂, 老闆佢就有外賣碗比我地成盤粥拎走.服務態度, 同窩心度真係一流.係呢度食完真係會令你覺得物超所值, 真係好值得推薦比大家既一間好食店. 我一定會再去, 因為真係太正
今日準時5點9到, 入到去之後老闆好細心咁介紹 Menu
(啲蝦膏, 蟹膏真係正到無得輸
等左大概5分鐘左右, 一大盤擺得好靚既海鮮盤就送到.
服務態度, 同窩心度真係一流.

我一定會再去, 因為真係太正
豪華海解2人餐
题外话/补充资料: 老闆都有講過打去訂枱好啲, 因為都要預時間比店主準備食材, 入貨等等, 呢點都好理解.
2018-04-22
豪華海解2人餐