招聘中
薪金面议
25天前
餐厅: Harlan's
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2013-08-26 7522 浏览
知道 Harlan's 的high tea好难book, 所以已预早两个月BOOK台~等左两个月终于可以去品尝佢的美食3:15 PM左右到到Harlan's , 知道佢3:30PM先开始TEA TIME佢话可以出去露天坐位睇靓景等入坐~~~星期6天气好~所以个景真系一流180度全海景!!!!!  因为只可以放12张相, 搞到我都放唔到靓景相比大家睇到左3:30 PM开始入坐了 , 被安排张2人台 (之前BOOK台系BOOK两位, 但后期改左3位 )未上个TEA SET之前都唔觉迫 , 但系上左D茶之后就真系有D迫了 好清香的苿莉味, 同事的朋友都话好香AR 等多10 MINS左右个两个架就到了 , 一放落台我地就已经无位食野了所以我地要求转张4人台 , 佢地都好快安排左转台 , 服务几好AR~~~由咸食开始~~~ 当然由SCONE开始 , 有奶油和两款果酱(一红一黄)可以选择SCONE本身有牛油香 , 但饼食偏干左少少....加左果酱就好好多奶油我无试 , 因为怕肥 , 只试左果酱 , 红色系药水味 黄色比较好味 (不过都食唔出系咩水果)半溶的cheese再加埋truffle mayo
等左两个月终于可以去品尝佢的美食

佢话可以出去露天坐位睇靓景等入坐~~~
星期6天气好~所以个景真系一流
180度全海景!!!!!
因为只可以放12张相, 搞到我都放唔到靓景相比大家睇

Jasmine tea
好清香的苿莉味, 同事的朋友都话好香AR

High Tea Tower

~~~由咸食开始~~~
Scone , clotted cream
奶油我无试 , 因为怕肥 , 只试左果酱 , 红色系药水味
 黄色比较好味 (不过都食唔出系咩水果)
Ham and cheese sandwich with truffle mayo
半溶的cheese再加埋truffle mayo , 香浓美味
Roasted best soft bread with mustard dressing
 芥末酱汁配薄牛肉 , 令迷你汉堡好juicy
Pink shrimp with cocktail sauce
新鲜海虾 , 肉质结实而且超爽口 , 配微辣的cocktail Sauce , 带出虾肉的鲜甜

~~~到甜食了~~~
Caramel apple skewer
 食唔到食APPLE味, 朋友重话系番石榴味
Strawberry and coconut sponge cake
上面顶个粒coconut sponge重椰香 , 下层的Strawberry cake食到有果肉
Black truffle and chocolate tart

上面有一块仔Black Truffle , 下面系我最爱的超香浓Black chocolate

chocolate本身好幼滑 , 入口即溶 , 而且甜中带少少苦
大爱~~
Passion fruit chocolate bar
顶是白朱古力片 , 而朱古力酱内 : 上层Passion Fruit啫喱 , 下层朱古力蛋糕
Passion Fruit啫喱是酸的, 配上朱古力酱和朱古力蛋糕的甜 , 非常美味

Lemon Macaroom
闻落已经有阵阵柠檬香 , 食落都好香柠檬味, 而且有少少花生香味

重点系唔系好甜 , 甜度岩岩好!!!  唔似出面个D 劲甜Macaroom

两位同行朋友都大赞佢的Macaroom好味  (佢地一个系花生味 , 一个系棒子味)
Vanilla custard mille feuille

根本就系拿破仑
不过mille-feuille比较硬左少少 , 口感香脆~~~

结尾: 每位$150 有找!!!
超靓的维多利亚海景 + 酒店的服务 , 真系超值!!!
等佢两个人真系好值得!!!!!
已经准备约友人夜晚去Harlan's 饮野
要欣赏维多利亚的夜景