2022-01-14
💛 甜品cafe]再次到访十常八九(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 上一次去已经系半年前呢排见佢转左新menu 有个栗子甜品好吸引 所以又去!今次去完 更加觉得呢间小店好有心 好值得支持!!!全部食物都好高质 好想试晒全个menu !!! 店员都好nice~因为知道十常八九keep住好多人 唔想排队 所以平日11:55am到门口 等佢哋12:00开门~我去到嘅时候已经有人排紧!!! 我排第二坐唔到近玻璃榻榻米/// 不过都坐到另一张榻榻米😆大家如果想去就真系最好等佢开门 咁就唔使排~小店只有四张枱 冇得book位🙈-🌰【和栗蒙布朗】$88✨推荐!✨再次到访十常八九 真系为咗呢个!!!当初一见到佢哋story分享已经超级心动💗即刻bookmark决定要去食😆超级正 可以睇到制作过程!望住啲栗子泥好疗愈( ´▽`)甜品中间系cream+蛋糕+焦糖脆饼 外层系栗子泥 最顶有粒栗子🌰好好味!钟意栗子会钟意❤️栗子泥份量系超级无敌多!!!栗子泥好香好滑😆 同雪糕&焦糖脆饼好夹个人私心几钟意个焦糖脆饼 酥脆 唔硬😋 甜甜der~唯一小缺点系整体比较甜&漏/// share食比较好~-🍞【十常吐司】$72第一次到访因为
呢排见佢转左新menu 有个栗子甜品好吸引 所以又去!
今次去完 更加觉得呢间小店好有心 好值得支持!!!
因为知道十常八九keep住好多人 唔想排队
所以平日11:55am到门口 等佢哋12:00开门~
我去到嘅时候已经有人排紧!!! 我排第二
坐唔到近玻璃榻榻米/// 不过都坐到另一张榻榻米😆
大家如果想去就真系最好等佢开门 咁就唔使排~
小店只有四张枱 冇得book位🙈
🌰【和栗蒙布朗】$88
✨推荐!✨
再次到访十常八九 真系为咗呢个!!!
当初一见到佢哋story分享已经超级心动💗
即刻bookmark决定要去食😆
超级正 可以睇到制作过程!望住啲栗子泥好疗愈( ´▽`)
甜品中间系cream+蛋糕+焦糖脆饼
外层系栗子泥 最顶有粒栗子🌰
好好味!钟意栗子会钟意❤️
栗子泥份量系超级无敌多!!!
栗子泥好香好滑😆 同雪糕&焦糖脆饼好夹
个人私心几钟意个焦糖脆饼 酥脆 唔硬😋 甜甜der~
唯一小缺点系整体比较甜&漏/// share食比较好~
🍞【十常吐司】$72
第一次到访因为卖晒试唔到 今次终于食到!
望落好似玉子烧/ 蛋 但其实系吐司嚟㗎~
食落有啲似面包布丁嘅感觉 口感好软 蛋味香✨
可以加埋糖浆& cream食~ 个cream劲重奶味😋
伴碟仲有少少水果~ 提子 蓝莓 焦糖香蕉🙈
不过唔知系咪因为我迟食冇咁热/ 睇太多好评 期望太高
食完觉得唔算好惊艳/// 个人推荐🌰多啲~
🍵【抹茶豆乳】$45
呢杯抹茶都几高质😋 抹茶味好香好浓 有回甘
少少可惜系抹茶盖过豆味 饮唔到豆乳味🙈
甜度:系唔甜 钟意甜抹茶可能就未必啱
Btw饮品我会私心推荐番: 黄豆黑糖豆乳✨ 超级正!!!
✨推荐指数:9/10
💰 人均消费:$102.5
⏳等候时间:0mins (星四 11:55到 等12:00开门)