2023-03-23
去开天后一定要食一食呢份超厚底既格仔夹饼,档面虽其貌不扬,但佢底格底饼应该算系我食过既格仔饼中,最好食既一间。店家系收order即做,所以等既时间系有d耐,但想要食好野,只好比d耐性等吧😆原味格仔饼🧇 :😋😋😋😋😋个饼底坚正,很有口感。超厚既饼底,一d都唔油,饼面做得香脆,饼心非常松软,唔系实的的o个种. 而中间酱汁系比较流质既滑花生酱+练奶。 格仔饼落既酱汁唔多,不过如放太多酱,食时会好论尽,而且会过甜吧,所以呢个酱汁份量都ok. 一口咬落,蛋奶香混合著花生酱练奶冲击味蕾,蚂蚁星人表示:非常满足。朱古力味格仔饼🧇:😋😋😋😋食完原味唔够喉,就叫埋朱古力味格仔饼试,呢个味本身配朱古力酱,但我改左配花生酱练奶,个朱古力饼都一样 饼面香脆,内里松软,咬落多渗出一阵朱古力香味,其实朱古力饼底配返朱古力酱应该会夹d,我改左配花生酱,搅到饼底朱古力味同汁既花生酱味撞左,两只浓味撞埋唔太夹。下次要配返朱古力酱食。两款格仔饼,我系比较推介原味,因为蛋奶香既味道出d,而朱古力味道比较浓,所以蛋奶味会被盖过。
原味格仔饼🧇 :
😋😋😋😋😋