今日咁啱去咗沙田,就问住沙田嘅朋友有咩餐厅好介绍,大家都不约而同介绍咗呢间Cafe,话又靓又好食,咁就一于嚟试吓啦。估唔到6:30嚟到,但系门口已经人山人海,如果要嚟真系要早啲拎位啊。佢呢度嘅出面环境装修好靓,好有外国风,望入去见到入边有好多圣诞装饰,真系好有圣诞气氛。一坐低,呢度虽然好多人,但系座位都好舒服好阔落。而且天花板仲吊住好多圣诞老人嘅装饰,真系好可爱。我叫咗个烤三文鱼risotto,一上汤台就见到只温泉蛋好靓而且三文鱼都好新鲜,鱼肉好嫩滑,而且味道好香好开胃。另外我仲叫咗个节日限定嘅开心果班戟,佢既卖相好可爱,好似唐老鸭背面咁。而且佢食落唔会有好腻嘅感觉,味道唔会太甜,衬埋生果真系好好食呀。呢间Cafe又平,而且卖相又靓,味道仲好好添,唔怪得咁多住沙田嘅人都介绍啦。我唔钟意。