2008-01-08
今日同埋班同事去呢间野食lunch,点知食到我爆粗!唔单止食物差,员工服务更加系差到pk!!!先讲食物,呢间野招牌菜系海南鸡饭,一心谂住试一试,谁不知连招牌菜都不知所谓!!一碟海南鸡饭,d鸡完全无鲜味,仲要冻冰冰,好似就咁响雪柜拎出黎,d饭仲衰,乸埋一旧,食落仲章住个口,油份又唔够,阿妈o系屋企住o的白饭仲好食过佢!我真系完全唔明白,o的咁ge菜可以用黎做招牌菜!!!!!讲完食物,再讲一讲员工服务。员工ge服务态度,简直完全唔掂,唔再去培训下真系唔太掂。我地六个人12:00黎到...叫左六个餐,落左两次单,好清楚咁话俾佢知,佢自己都覆左一次系无问题,但系唔知点解,我地坐左o系度半个钟头,连野饮都未黎过一杯,我要可乐同雪碧遮,唔使我落单先问可乐厰攞挂!结果催左第三次单听个waitor哥哥讲左三次「等等!出紧黎!」先至黎左三个最易出ge海南鸡饭。跟住等到十二点四十五分,再催催佢问佢点解有三个饭同埋三杯野饮未到,先至发觉佢原来漏左单!简直谷鬼气!当我食食下唔够油干干地ge饭,谂住饮返啖汤湿湿个口,个waitor就走埋黎问都唔问我一声就收左我食左一半,仲有一大堆鸡ge饭!岂有此理!!!!!!!
唔单止食物差,员工服务更加系差到pk!!!
讲完食物,再讲一讲员工服务。员工ge服务态度,简直完全唔掂,唔再去培训下真系唔太掂。我地六个人12:00黎到...叫左六个餐,落左两次单,好清楚咁话俾佢知,佢自己都覆左一次系无问题,但系唔知点解,我地坐左o系度半个钟头,连野饮都未黎过一杯,我要可乐同雪碧遮,唔使我落单先问可乐厰攞挂!结果催左第三次单听个waitor哥哥讲左三次「等等!出紧黎!」先至黎左三个最易出ge海南鸡饭。跟住等到十二点四十五分,再催催佢问佢点解有三个饭同埋三杯野饮未到,先至发觉佢原来漏左单!简直谷鬼气!当我食食下唔够油干干地ge饭,谂住饮返啖汤湿湿个口,个waitor就走埋黎问都唔问我一声就收左我食左一半,仲有一大堆鸡ge饭!岂有此理!!!!!!!!!!最紧要呀....系o系个汤里面o个旧咁ge冬瓜呀,又苦又硬架!
我发誓我以后都唔会黎呢间咁ge野度食埋晒o的咁ge昆人鸡饭呀~我劝吁各位千祈唔好去呢间野度试啦。
-----十个唔得-----