(非会员)
2010-04-13 13 浏览
间野新开张几日, 向门日睇下有咩食既时候派既传单系尖沙咀分行张传单, 但系就手写旺角店既资料, 以为系新开张所以未印得切所以唔紧张啦, 怀住试下新店既心态入左去, 当时店内得一台客, 佢地当时落紧单, 一次过叫左一打生蚝, 之后我问果位店员姐姐, 问佢有冇set, 佢就推介左一个$4xx 既套餐俾我地, 内容包括: 半打生蚝, 螺两只, 蒜蓉包两片, 汤两碗, 意粉一碟, 我觉得都ok 既, 咁就叫左set啦, 都预左要等, 但一等就等左半个钟啰, 生蚝上, 分别系 Blue Point (USA) & Tasmania (Australia), 睇个样都唔错, 急不及待开餐, 一食入口, 只系觉得好咸, 冇咩蚝味, 我承认我唔系识食蚝, 不过食过绝对唔系咁既味啰, 我只系想食完有一口蚝味, 但完全冇啰, 呢个时候, 果一台客再向店员姐姐落多一打生蚝, 我向佢经过既时候问左店员姐姐, 果两种蚝叫咩名堂, 佢讲完一次之后问我觉得点, 我话比较咸, 佢竟然答我, 系呀, 因为新鲜同埋海水嘛, 我唯有哦左一声啰, 我唔系冇食过好靓好味既生蚝啰, 店员姐姐当我好似未食过生蚝咁啰, 超唔满意既佢
我唯有哦左一声啰, 我唔系冇食过好靓好味既生蚝啰, 店员姐姐当我好似未食过生蚝咁啰, 超唔满意既佢既态度啰,
算, 之后又要等半个钟, 先有两片蒜蓉包, 谂住生既唔得熟既都得挂, 可惜都唔系啰,
两片蒜蓉包㶶左, 但因为等得太耐超肚饿, 同埋唔知叫佢整过要等几耐, 所以食左先,
十分钟后上埋个蟹皇汤, 我觉得成个set 里面最正常既味道架啦, 但其实都唔系好味啰,
再之后之廿分钟先上埋个焗意粉, 见到都真系想唔食, 完全冇卖相, 一堆野咁,
而味道方面, 绝对系唔好食, 好似食紧一堆煮烂左既意粉咁, 真系唔该晒....
埋单系当晚最快既行动, 只系等左五分钟, 劲!!

我唔知系咪因为我廿o靓岁同著t-shirt 板裤入去, 总之个店员姐姐好似唔多想做我生意咁,
而另一台客系中年成熟情侣好似好有咁, 所以就系咁sell 佢地啰,
fine, 咁咪算啰, 以为唔会再黎食啰, 同埋会向openrice 与大家分享我既经历啰!!!!
所谓既传单
用手写旺角店既资料