2024-03-07
好挂住日本啲蟹蟹🦀,忍唔住叫左闺蜜过嚟同我食豪啲,呢间餐厅味道好正之余仲非常精致新鲜,每一啖都充满惊喜食到停唔到,我们拣选了💥特选会席套餐二人前💰1988/二人前💥 由头食到尾,没有浪费厨师的心血,有十道菜每样都💯💯💯回头率超高💗💗💗食完咁正咁丰富既蟹宴真系返唔到转头呢❤️❤️❤️❤️❤️ 🦀🦀💰𝟭𝟵𝟴𝟴 特选会席套餐二人前 🦀🦀 🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀松叶蟹肉三文鱼籽沙律🥗一来沙律有好多蟹肉同埋三文鱼子,搭配甜甜酸酸的柚子醋食,还有牛蒡和爽口的八爪鱼,又fresh又好味💚🎏🎏蟹肉多士🍞香脆的多士再配上蟹膏,蟹肉和蟹籽,口感超丰富浓厚,搭配旁边的芝士粒更加带出浓郁的味道🤎🎏🎏季节刺身三点🍣刺身全部都好大片,分别有凡立贝,赤虾,拖罗,凡立贝刺身厚厚的,赤虾都好肥美好大只😊拖罗亦鲜甜嫩口,正呀😍🎏🎏黑鱼子海胆蟹肉蒸蛋🥚蒸蛋面头舖满著海胆,黑鱼子同蟹肉,蟹肉一丝丝份量唔少,海胆绵滑,蒸蛋口感滑溜鲜甜。更有鸡肉,香菇,蟹肉丝及银杏,味道亦很夹💛🎏🎏日本时令活毛蟹🦀呢餐系我最期待既就系呢只日本毛蟹,用最简单嘅方法烹调,餐厅窝心地将蟹身蟹脚原只拆开✂︎,好简单方便就食到,啱哂我呢种懒人,每一啖
🦀🦀💰𝟭𝟵𝟴𝟴 特选会席套餐二人前 🦀🦀
🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀
松叶蟹肉三文鱼籽沙律🥗
蟹肉多士🍞
季节刺身三点🍣
黑鱼子海胆蟹肉蒸蛋🥚
日本时令活毛蟹🦀
呢餐系我最期待既就系呢只日本毛蟹,用最简单嘅方法烹调,餐厅窝心地将蟹身蟹脚原只拆开✂︎,好简单方便就食到,啱哂我呢种懒人,每一啖都是蟹膏,蟹肉清甜味道完全涌哂出嚟,再配上日本醋食,十分幸福的感觉🫶💜
松叶蟹甲罗烧🦀配脆米饼
甲罗烧配上松叶蟹蟹钳一齐食,浓郁的蟹膏入口超juicy,回甘的咸香味配上甲罗烧的浓味,配上脆米饼再咬一口,超级满足😍适合重口味既我😜🧡
浜烧鳕场蟹脚🦀
肉质鲜甜饱满,蟹脚鲜嫩肉质结实,经过火炙烘烤,有微微焦香,蟹肉鲜味相当突出。蟹肉亦已经完整的拆出剪开✂︎,非常方便,一口吃下很满足❤️
松叶蟹雑炊🍲
入面有松叶蟹脚,松叶蟹肉,味道鲜甜之余又能突出蟹的精华,所有精华都聚集在一起,粥底软绵绵非常鲜甜暖胃🤍
汁物
鲷鱼白汤🫕
用既系鲷鱼汤,色泽呈现奶白色,配料亦有蚬肉,鲜菇等。热乎乎的鱼汤非常鲜甜味美🩵
甜品🍨
抹茶奶冻冰冻滑溜可口,蕨饼烟烟韧韧,想再encore呢😋😋为今餐蟹宴画上完美的句号💯