3天前 102 浏览
今日去朋友屋企吹水,带左我落楼下食依间苏山鸡饭,排左大约半粒钟终于入到去,星马菜式好多选择🤪我地拣左几款有代表性菜式,每款都好好味,而且价钱都好合适相对抵食,值得排队!🥹✨狮城芽菜走地鸡饭鸡饭米粒香软带有淡淡鸡油味,配上爽口嘅芽菜,同埋滑嫩嘅走地鸡肉🤩无骨之余仲有果冻透明状嘅胶原蛋白,最后仲有一碗鸡杂冬瓜汤,几鲜而且暖胃,依几款加埋一齐系好夹嘅组合😎✨叉烧香辣虾面汤底香浓唔算好辣,叉烧肥瘦匀称,甜甜地几开胃😋 虾有两只都弹牙,豆卜吸晒汤汁,蛋熟度啱啱好,面条几有嚼劲亦唔会太硬身😁✨鲜油咖央多士咖央酱香甜顺滑,配上厚厚嘅鲜牛油,轻轻溶化喺脆脆嘅多士上面🥹份量好多完全无悭皮,超级邪恶🤣两者完美配合,两个人share食会唔够喉哈哈,仲要好抵食跟餐只系加15蚊❗️❗️✨参巴辣虾酱通菜通菜清脆爽口,配上香辣嘅参巴虾酱,味道咸香又带少少辣劲,份量够哂两个人食有余,超级惹味🤤✨恐龙美绿恐龙美绿香甜冰凉,美绿嘅甜味加埋大量嘅美禄粉,口感丰富☺️浓郁嘅巧克力味道配合冰冻嘅口感,系夏天一大享受,好解渴🤭

✨狮城芽菜走地鸡饭

✨叉烧香辣虾面