2024-05-23 42 浏览
今日咁啱去到元朗,经过见到呢间泰国餐厅劲多人排队,而且佢嘅门面好靓,有两层好似啲隐世Cafe咁,咁就一于去试吓啦。唔知呢度有冇得book位呢,因为我地6:30去到,差唔多等咗一个钟先有得入。之后要一个佢带咗我哋上2楼,环境好靓呀。一坐低已经见到隔篱枱有几串好靓嘅牛肉,原来系牛肉串烧,咁我就一于叫黎试吓啦。估唔到真系好好食,咁嘅价钱都咁高质素嘅牛肉真系好难得。另外我哋仲叫咗青咖喱鸡,一上台就闻到好香,食落个咖喱唔算太辣,小朋友都食得。而且佢嘅鸡好滑,食落又唔算多骨,入面仲有薯仔洋葱等等嘅配料,真系好好食。仲有一样好想赞嘅系就系呢个冬阴功,因为佢嘅辣味够,越饮越开胃。呢间餐厅又靓又好食,唔怪得咁多人等位啦。

• 海南鸡