餐厅: 元気寿司 (禾輋廣場)
资讯:

2013-08-08 283 浏览
谂唔到食乜, 最好又系食寿司........虽然超多人, 由落order到拎要等差半个钟, 但都快过等堂食lor~~烧穴子似系海鳗, 肉质超林超散, 麻麻地甜虾每件有2只, 都几甜几新鲜炙烧左口鱼裙边炙烧咗, 令佢d鱼油走过哂出嚟, 虽然系漏d, 但就香d石垣贝我觉得似象拔蚌果样, 而且口感都似似地, 因为都系爽口多春鱼籽第一次食, 平时都系食蟹籽, 今次见有呢个新产品就试下, 其实口感同蟹籽差不多, 但颜色比较暗, 唔够通透, 不过最紧要唔好腥就得喇~长鯺吞拿鱼佢d肉质比普通吞拿鱼实净, 冇咁散, 所以贵d海盐左口鱼裙边加工咗海盐, 有少少咸咸地, 有返d味道油甘鱼我自己觉得且其他鱼差不多味, 但un少少, 有d咬口唔知系一早整好定本身已经解冻咗一排, 再加上拎返屋企都要一段时间, 全部寿司都唔够冻, 系室温感觉, 我都系钟意微冻, 感觉上好食d同埋唔系放耐咗~
烧穴子
似系海鳗, 肉质超林超散, 麻麻地
甜虾
每件有2只, 都几甜几新鲜
炙烧左口鱼裙边
炙烧咗, 令佢d鱼油走过哂出嚟, 虽然系漏d, 但就香d
石垣贝
我觉得似象拔蚌果样, 而且口感都似似地, 因为都系爽口
多春鱼籽
长鯺吞拿鱼
佢d肉质比普通吞拿鱼实净, 冇咁散, 所以贵d
海盐左口鱼裙边
加工咗海盐, 有少少咸咸地, 有返d味道
油甘鱼
2013-08-03
25 分钟 (外卖自取)
$82.5 (晚餐)