喺呢个咁冻嘅 5月 2号🥶,出返最近先食完嘅暖笠笠养生边炉—尚膳养颜美人锅拼小辣麻辣锅😝,喺开返晚市堂食之后,有冇人就好想快啲食返一定要堂食嘅嘢﹗火锅一定系 Checklist之中﹗环境尚膳位置非常方便,就喺旺角嘅弥敦道近朗豪坊嘅位置,都好易揾。餐厅入面系估唔到咁大,而且座位间都寛敞,枱好大,环境打边炉嚟讲都好唔错~养颜美人锅拼小辣麻辣锅 $188汤底好足料,养颜美人锅𠮶边除咗有超多红枣、蜜枣同药材,估唔到仲有桃胶﹗未碌嘢都已经饮咗一两碗试下最清最纯嘅味道。而小辣𠮶边,佢哋呢度辣唔算好辣,建议大家考虑拣中辣以上🙋‍♀️,麻辣味香,仲有好多鸭血~黑松露虾丸 X梅菜猪肉丸个人觉得最惊艳嘅系呢个黑松露虾丸,黑松露系超出,而且虾丸口感特别弹牙,有种唔够想食多啲嘅感觉梅菜猪肉丸爽口好口味,梅菜味好突出~脆鱼鲩片切得都好均弍,鱼肉鲜甜杂菜篮( 冬菇、金菇、生菜、粟米)冬菇系超大粒,另外值得一赞系粟米好鲜甜,其他蔬菜睇落都唔错安格斯肉眼牛切得好靓,纹路啊等等都好靓,牛肉爽口,件件都切得均匀狮头鹅肠超级邪恶肥美嘅饿肠,用冰镇住,份量都几多同埋个容器好搞笑,几索汤~爽脆黑柏叶睇落好干净,食落好爽口沙白蚬沙

养颜美人锅拼小辣麻辣锅 $188

梅菜猪肉丸

爽口好口味,梅菜味好突出~
脆鱼鲩片
切得都好均弍,鱼肉鲜甜
脆鱼鲩片

杂菜篮( 冬菇、金菇、生菜、粟米)
冬菇系超大粒,另外值得一赞系粟米好鲜甜,其他蔬菜睇落都唔错

安格斯肉眼牛
切得好靓,纹路啊等等都好靓,牛肉爽口,件件都切得均匀

狮头鹅肠
狮头鹅肠

爽脆黑柏叶
睇落好干净,食落好爽口
黑牛柏叶

沙白蚬
沙白蚬好肥美又鲜味,整体都冇沙👍﹗一开即食好又有啲汁咁~不错
沙白
最后最后埋单见食得差不多都有雪米滋送畀你,Refresh吓口腔~
沙白