2022-09-16
2年前平昌岩岩开业已经黎食过一次,今日同朋友黎到旺角想食有D水准又唔太贵既韩烧所以再次拣左佢。7:30上到黎已经超过一大半人食紧,环境装修都走番韩风烧肉店路线,地方亦好大,成层既兆万中心13/F,通风抽气都唔错,每台都有一支独立抽气通。有2个任饮任食120分钟既 set 拣,分别系大君 $238/ 位同世子 $318/ 位,由于大家都好饿而价钱只系差$80 但食物种类多好多选择既关系,我地都系拣左 $318/ 位既世子set,因为$318系可以叫晒大君同埋世子既menu入面既所有野。好值得一赞既系呢到既员工好足够同埋好勤力,虽然大家都忙到做到目无表情,但其实都手脚好快好主动成日行埋黎人你换个煎pan换得好密,出餐又快又冇溜过单,对客人既要求拎呢样果样都好帮手。野饮就系用自助形式,场内有2个饮品既冻柜,除左烧酒要加钱之外,其余野饮可以自己任拎,不过就相对比较少选择。第一转已经差唔多叫晒唔同既肉类,猪肉方面个人觉得个猪五花腩系最好食,同埋个午餐肉劲厚,可以煎到外层脆晒皮焦焦地好香口但中间仲keep住湿润,牛肉既话就会拣烤牛肉,一片片薄薄地肥瘦匀混又重牛脂味道唔洗剪唔会韧口,除左烧肉,呢到仲
第一转已经差唔多叫晒唔同既肉类,猪肉方面个人觉得个猪五花腩系最好食,同埋个午餐肉劲厚,可以煎到外层脆晒皮焦焦地好香口但中间仲keep住湿润,牛肉既话就会拣烤牛肉,一片片薄薄地肥瘦匀混又重牛脂味道唔洗剪唔会韧口,除左烧肉,呢到仲有好多其实韩国料理任叫,好似水冷面,酱油虾,酱油鹌鹑蛋,海鲜豆腐汤,海鲜葱饼等等,可以一次过试晒韩国既料理,每次点既份量佢都会黎好多,会识得跟住人数去分配,所以唔怕叫好多种类试食唔晒。