食得日式西式多,有时都想食下中菜😂今次去呢间朋友介绍既楼上中菜馆食返几个小菜先😋想讲佢真系劲有镬气!▫️烧汁薯仔牛柳粒系我食中菜必叫既菜式🐮先讲薯仔超出色,炸得金黄香酥,外脆内软,蜜糖烧汁平均地挂汁,牛柳切粒大小适中,熟成度岩岩好,酱汁惹味,送饭一流!▫️姜葱焗美国桶蚝佢有姜葱焗、酥炸、砵酒同避风塘既煮法,我地拣咗姜葱焗,自己中意大大只既蚝,嚟到果然分量十足,仲要有好多只😍蚝外皮烤得酥脆,然后咬落蚝汁鲜味必晒出黎,非常肥美,加埋姜葱炮制镬气满分💯▫️地道小炒王配料相当丰富,当中有韮菜花、虾干、虾仁、鲜鱿和腰果等,炒得相当有镬气👍🏻▫️瑶柱蛋白炒饭食完咁多邪恶既野,又唔想净系叫白饭有啲馅,可以叫呢个,清新而不腻,炒得粒粒分明👍🏻除左小菜,个日食食下见到隔离枱叫左烤鱼劲香🥺原来openrice有埋明炉烤鱼2人同4人晚餐既优惠,下次要再试下先🤣

▫️烧汁薯仔牛柳粒

▫️姜葱焗美国桶蚝