2019-12-30
今次系专登嚟试佢哋新出嘅「仙气奇缘锅」,见到真身原来真系好正好梦幻!所以个锅上枱大家要准备定拍片!因为好快就会见到仙气弥漫,画面非常靓。呢个系5格火锅,每格都好足料,位于中心嘅系「椰子汤底炸弹」,而包围嘅四大招牌汤底则包括「四川麻辣」、「荽茜皮蛋」、「冬阴公」、「蕃茄波士顿龙虾」,全部都系我嘅至爱。不过今次最正都系中间嘅椰子汤底炸弹,厨师将佢造成晶莹剔透嘅椰子啫喱,汤底煮滚后将原个啫喱掉入去大火煮溶,鲜甜度爆灯!记住饮吓个汤底,呢种鲜甜味包你一试难忘。四大招牌汤底用料都好丰富,又有波士顿龙虾食,超正啊!我哋两个人食唔到太多嘢,所以真系要精挑细选㗎,圣诞特备美食,拣咗圣诞老人丸同圣诞花造型饺渌吓,一人食一个圣诞老人,好残忍呀(其实系可爱嘅墨鱼丸,都几弹牙几好食)。另外梗系唔少得呢度好出名嘅自家制脆炸三文鱼皮,非常松脆,啖啖都有好香好浓嘅咸蛋黄。既然其中一格系四川麻辣汤底,必点蜂巢豆腐,劲索味!仲有挂架顶级安格斯牛小排都一如以往非常高质,肉质软嫩牛味浓郁。而今晚第一次食嘅肥妈墨汁肠、三色鲜制生面我都好推介!除咗仙气奇缘锅,其实仲有呢度嘅胡椒猪肚福袋汤锅我都好想试,不过原来想食胡椒猪肚要一日
除咗仙气奇缘锅,其实仲有呢度嘅胡椒猪肚福袋汤锅我都好想试,不过原来想食胡椒猪肚要一日前预订,所以我惟有等下次。
题外话/补充资料:
酒锅系有外卖㗎,我都试过系佢网站订,直送到屋企超方便,同埋味道都系咁好食嘅。