餐厅: Bamboo Thai (屯門市廣場1期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
📍「Bamboo Thai」- 屯门今次食食食之旅黎到屯门😌呢排病毒6点后先出动,咁唯有出返之前嘅餐厅啦🗿好耐无食泰国菜🇹🇭啦!成日系IG见到超巨型火山排骨,一直想试好耐,今日系屯市行行下谂唔到食咩好,所以决定试试佢😎📷餐厅位于屯门市中心,店舖都算几大,座位好阔落,仲安排咗卡位俾我哋😍😇装修富有东南亚风情🌴🍹,天花挂咗唔同大小嘅竹滕灯笼,灯光亦比较浪漫,几有气氛🤗🍴火山排骨(小)💰HK$138✨推荐指数:8/10一嚟到真系「哗」一声,估唔到嗌咗细份都仲系咁大份,大约有4️⃣件大排骨,唔好以为得旧骨大,其实真系好多肉,果然童叟无欺🤣餐厅提供即用即弃手套,可以直接戴手套用手食🤣排骨非常入味,配上泰式酱汁,味道酸酸甜甜中带少少🤏🏻辣,愈食愈开胃,而肉质都鲜嫩腍身,好食😋不过份量偏大,两个人太多,同埋食到有啲啲攰🤣🤪🍴清新柚子虾沙律💰HK$78✨推荐指数:7/10份量都算大,酸酸甜甜嘅柚子配上泰式酱几fresh🤤虾肉爽口弹牙,呢个配搭好开胃😋😋😋🍴泰式蕃茄海鲜汤檬💰HK$92✨推荐指数:6/10本身想食捞蒙,不过佢无哂,连生牛肉汤蒙都无,明明我哋已经6️⃣点嚟食晚市🤣🤣🤣最后拣左呢个😋汤檬有大虾、鱿鱼
📍「Bamboo Thai」- 屯门

今次食食食之旅黎到屯门😌
呢排病毒6点后先出动,咁唯有出返之前嘅餐厅啦🗿

🍴火山排骨(小)
💰HK$138
✨推荐指数:8/10

🍴清新柚子虾沙律
💰HK$78
✨推荐指数:7/10

🍴泰式蕃茄海鲜汤檬
💰HK$92
✨推荐指数:6/10
汤檬有大虾、鱿鱼、少少🤏🏻蟹肉丝同豆卜,海鲜都算新鲜,但系份量比较少😛
汤底蕃茄味好浓,但就唔系好觉系泰式风味,似普通蕃茄汤底多啲😗
蒙粉份量算正常,整体不过不失😇

🍴蒜香炒椰菜苗
💰HK$72
✨推荐指数:7/10
呢碟几有惊喜,椰菜苗好新鲜,配以蒜蓉炒香咗,非常好食😋😋😋美中不足嘅系份量太少,性价比低🥲
  • 火山排骨
  • 火山排骨(小)