2021-03-28 565 浏览
《鱼介豚骨拉面🐟🐷💛》 +$13转特上汤底嘅猪骨味超级浓郁,反而鱼介味略嫌唔够突出,小编对味精都几敏感,呢个汤饮完一啲都唔口渴,真材实料。豚肉叉烧有两种,圆形系猪腩肉,长条型系猪肩肉,猪腩肉虽然肥,但系有炙烧过,去除咗过多嘅肥腻感。猪肩肉较瘦,同样有炙烧过,口感较脆。两款肉都好大块,甘香可口嘅油脂加埋浓浓嘅豚骨汤真系一绝!加$13就有得食晒两款,仲有半只溏心蛋,超抵,推荐转特上!(不过小编食完真系超级超级饱~因为样样都好滞🙈)《泡系豚骨担担面🌶🍖💛》小编嘅友人虽然点左特辛,但佢觉得唔系好辣,反而芝麻味好浓郁,冲淡左啲辣味。呢个啱晒钟意食辣又钟意食肉嘅朋友,唔使额外加钱,就有四大块叉烧,都真系几饱,佢呢碗叉烧好似冇我𠮶碗咁肥,加上辣辣地, 相对冇咁腻。《日式煎饺子🥟💛》以日式煎饺子来讲都几大只,外皮够趣够薄,馅料饱满多汁肉嫩,不错!
特上鱼介豚骨拉面
《鱼介豚骨拉面🐟🐷💛》 +$13转特上