餐厅: 稍息
资讯:

2024-12-27 0 浏览
当日入去食个lunch,叫咗个牛柳寿喜烧汁盖饭$158嚟讲只系单点唔系set,有啲贵,而且portion都唔系话好大味道OK但唔值呢个价,因为牛肉唔系话好多片,饭做咗忌廉汁risotto style咁系唔错的,但除此之外就毫冇特别,味道亦单一。如果跟个味噌汤、浓汤或细沙律,起码成个lunch嘅味道都丰富啲。而家咁样觉得不如去茶餐厅食碟头饭算。但最大问题系,一入去已经超大阵油烟味。由于近日我成日都去咗啲好大油烟嘅餐厅食饭,成日食完啲衫都臭晒觉得好忟所以一入去就好留意到佢阵味刚好当日我带咗件风褛喺身,即刻著起佢,仲笠埋顶帽好似癫佬咁坐喺度极速清咗个饭,因为唔想坐咁耐会越臭结果离开餐厅后除咗件褛,真系超大味,直到夜晚回家都仲系佢阵油烟味,即刻入洗衣机洗。
当日入去食个lunch,叫咗个牛柳寿喜烧汁盖饭

所以一入去就好留意到佢阵味
2024-11-25