2020-06-08
今日同朋友喺MegaBox行街,行行吓觉得肚饿,又突然间想食喇沙,所以就入咗依间餐厅食饭。我地叫咗一个波士顿龙虾喇沙,一个大虾炒金边粉,仲有一个椰汁西米糕同埋一个香芒椰汁糯米饭。波士顿龙虾喇沙以原只龙虾上,份量非常之巨大,一黎到就已经大到吓亲人。喇沙以油面同埋米粉做面底,口感非常之好。汤底浓郁得来又香又滑,而且唔算太辣,好适合我呢啲食唔到辣嘅人。波士顿龙虾既壳唔算硬,加上餐厅都好细心咁夹烂左个壳,食既时候都唔会好麻烦。龙虾肉食落几好食,啖啖肉之余亦带有几分鲜味。大虾炒金边粉亦都做得好出色,金边粉食落酸辣辣咁,十分醒胃。另外金边粉亦都几烟韧,咬落几弹牙。另外大虾虾肉亦都算爽口,尚算不错。甜品方面,香芒椰汁糯米饭摆盘十分特别,呈拖鞋型。糯米饭整到一旧旧寿司咁,上面放左芒果,一啖一旧,正!椰汁西米糕入口好滑,底下既西米增强左口感
椰汁西米糕入口好滑,底下既西米增强左口感