2017-11-16 216 浏览
今日夜晚去咗观塘嘅工厂区食dinner,谂住工厂区嘅夜晚应该会冇乜人,点知成间餐厅都差唔多坐满晒人,好彩都未洗等位,去到就可以即刻坐低食😋😋不过我哋系七点半去到,如果再迟少少可能就要等啦🤣我哋首先食咗个避风塘豆腐($23),平时通常都系要食小菜先食到,但系竟然俾我哋系小食嘅Menu度见到佢,所以毫不犹豫咁就点左嚟食😛佢嘅份量唔算太多,做starter就啱啱好!最重要系味道一流!粒粒都炸得好香脆,咬落去嘅豆腐又够晒滑,个size仲啱啱好一啖食晒,我哋一路倾计,唔觉唔觉好快就食晒成碟🤣🤣🤣跟住就到卡邦尼意粉,一睇幅相就知佢放到满一满,完全唔使惊唔够饱!虽然佢唔算话好足料,但系胜在卡邦尼酱够晒多,食落依然满足到味觉😆😆我哋仲叫咗个铁板黑椒牛柳拼薯菜,牛柳有两块,我哋选择咗七成熟,佢嘅软硬度适中,而且肉质鲜嫩,配埋个带有微辣嘅黑椒汁食,简直系绝配!薯菜方面,本身以为系薯条,不过最后原来系一个完整嘅焗薯仔,特别得来又唔会好似平时咁热气,认真唔错😜饮品方面,因为呢度真系有太多唔同嘅选择,所以我哋两个人一共叫咗成四杯饮品咁多!!平时一般都系饮开冻柠茶冻奶茶嘅我哋,今次可以喺呢度试到好多唔同种类嘅饮品
避风塘豆腐
班尼蛋卡邦尼意粉
铁板黑椒牛柳拼薯菜
鲜橙乳酸
薄荷朱古力咖啡
杂果宾治
士多啤梨鲜奶
饮品方面,因为呢度真系有太多唔同嘅选择,所以我哋两个人一共叫咗成四杯饮品咁多!!平时一般都系饮开冻柠茶冻奶茶嘅我哋,今次可以喺呢度试到好多唔同种类嘅饮品,真系超满足😍😍
2017-11-15
避风塘豆腐