2009-08-17
见女朋友咁钟意食雪花冰,就故且去试一试沙田呢间近近地既舖。讲真,去之前都冇咩期望,觉得应该都唔会够糖百府好。去到,虽然有少少队,但都唔系咩长队,更好~出面见到个Menu其中有一只味叫Pina Colada,完全唔知咩黎,入左去问返人先知系菠萝椰子(其实佢打错左,应该系Pine)。行入去时,见到人地枱上既一碟碟,我同女朋友见到都好兴奋:「咁大碟既!简直系糖百府既2倍!(但个价系一样)」坐底,虽然味道的确少左o的,但食左咁多次,都唔追求咩特别味。不过其实佢除左Menu既几只味,仲有是日推介既味,我o个日系蜜瓜同阿华田味。最后我叫左个菠萝揶子味,女朋友就叫左个蜂蜜绿茶。我个菠萝揶子几好食,起码个味唔系成日食,又唔系太酸,岩我。女朋友个绿茶我就觉得唔太好食,冰既口感唔够滑,同埋茶味过出,冇咩甜味,可能系茶既特性吧。最后女朋友o个碟因为太大碟,食唔哂。下次会考虑两个人一碟,又平好多。
讲真,去之前都冇咩期望,觉得应该都唔会够糖百府好。
我个菠萝揶子几好食,起码个味唔系成日食,又唔系太酸,岩我。