2012-05-25
早几年我去开荃湾的杏花楼, 记得当年好钟意凤凰奶糊, 好香滑, 虽然唔算平, 但美味, 都好舍得间唔中就去食, 后来又结业, 一直都冇刻意去揾边度仲有杏花楼, 今日去甚少行既新世纪见到有, 二话不说就决定入去食lunch左拣右拣, 叫左牛腩饭set $53, 片头牛腩菜饭, 合桃糊要讲清楚, 相系食到一半影, 唔系得咁少, 因为原本冇打算上黎写, 食落真系觉得好差, 想留comment比大家作参考牛腩好好味够林, 最衰总共得三件, 睇相都睇到唔大件啦, 仲有最惨既系鱼片头超咸, 牛腩少唔食鱼片头就冇乜𩠌, 搞到我食左两件咸片头热合桃糊超级甜, 因为个餐都唔算平, 好勉强食左半碗唯一好处系全部食物都够晒热 可能系转左投资者啦, 食物同以前都唔同晒, 估唔到依家味道咁差, 唔会再去食喇仲有想讲, 侍应问我食乜帮我落单就好似系有礼貌(头一句), 不过粗声粗气, 比我感觉好悔气, 因为入去时系lunch, 台上既餐牌都系午餐, 冇正式餐牌睇, 我问佢有冇凤凰奶糊, 我未问完晒成句佢就有D悔气冇耐性咁话"我地冇呢D野", 感觉唔好受, 我自问态度语气都唔系差啦除左佢, 另一个接触过既系一位女性
要讲清楚, 相系食到一半影, 唔系得咁少, 因为原本冇打算上黎写, 食落真系觉得好差, 想留comment比大家作参考 牛腩好好味够林, 最衰总共得三件, 睇相都睇到唔大件啦, 仲有最惨既系鱼片头超咸, 牛腩少唔食鱼片头就冇乜𩠌, 搞到我食左两件咸片头 热合桃糊超级甜, 因为个餐都唔算平, 好勉强食左半碗
唯一好处系全部食物都够晒热
除左佢, 另一个接触过既系一位女性经理, 礼貌态度都GOOD, 正当我就快食完饭, 疑惑紧系咪糖水漏左单, 我未开声问, 佢出黎执台望到我就食完就叫同事上糖水比我, 醒目! 呢样抵赞