呢间咁可爱既生命有限工司终于试咗喇😆🍞💛!海之恋分店好靓好靓!果然真系无令我失望🍞💛~整个餐厅环境黄色主题 感觉舒服 布置超可爱 荷包蛋造型cushion 吐司卡位 风格好日系😆😆🍞🍞💛💛!餐厅坐位大约有7至8枱 点好餐就可以返位坐定定等食喇😆🍞!btw我真系好钟意佢只荷包蛋公仔😆🥚💛!太得意😆!🍞软壳蟹亲子滑蛋$68☆9/10:软壳蟹完整一只系度🦀!好足料!!!好多时啲同类餐厅叫呢款都系得最上层系有料 食到落底就无哂 但呢间真系食到尾都有!蟹身炸得超香脆🦀,滑蛋够嫩~仲有蟹子可以咬~数量都多🤣真心食哂人地全家🤣!佢仲有块生菜~可以中和返个油腻感,几fresh🥬!同埋佢个吐司 好香牛油味 烘底好香脆 包既质感又松软 真系正到不得了🍞🍞💛💛!🍞椒麻脆辣鸡滑蛋$65☆8.5/10:重点系块鸡排🐔!呢份个鸡排可以直接用巨型去形容🐔!咁大块真系厚到唔知边度咬起🤣😆!辣辣地 脆卜卜 超惹味🌶~不过就系感觉会好热气~(所以食完都即刻去饮凉茶哈哈🙈🙉🙊)个滑蛋同软壳蟹个个一样 都系咁嫩滑!我反而觉得呢份更加需要一块菜🥬!如果有就好了!食落都好饱好heavy!两份比较其实都好食 但个人更加钟意软壳蟹个
呢间咁可爱既生命有限工司终于试咗喇😆🍞💛!

海之恋分店好靓好靓!果然真系无令我失望🍞💛~
整个餐厅环境
餐厅坐位大约有7至8枱 点好餐就可以返位坐定定等食喇😆🍞!

btw我真系好钟意佢只荷包蛋公仔😆🥚💛!太得意😆!

🍞软壳蟹亲子滑蛋$68☆9/10:
软壳蟹完整一只系度🦀!好足料!!!
佢仲有块生菜~可以中和返个油腻感,几fresh🥬!

🍞椒麻脆辣鸡滑蛋$65☆8.5/10:
重点系块鸡排🐔!
呢份个鸡排可以直接用巨型去形容🐔!
咁大块真系厚到唔知边度咬起🤣😆!
辣辣地 脆卜卜 超惹味🌶~
不过就系感觉会好热气~
(所以食完都即刻去饮凉茶哈哈🙈🙉🙊)
个滑蛋同软壳蟹个个一样 都系咁嫩滑!
我反而觉得呢份更加需要一块菜🥬!
如果有就好了!食落都好饱好heavy!
两份比较其实都好食 但个人更加钟意软壳蟹个份😆💛🤣!

🍗惹味鸡锤(跟餐加$28连汽水)☆9/10:
鸡锤好味🐔😆!
虽然唔辣🌶❌
但炸得好香脆!
外脆内嫩 鸡肉又好juicy多汁!
热辣辣咬一啖
爽到爆炸😎!
好食过哂啲连锁鸡店哈哈😎!
下次要叫埋薯条!见到人地食都系好正咁🍟🍟🍟😆💛!

等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
  • 软壳蟹亲子滑蛋纸盒吐司