2018-05-27
想食咗来自台湾过江龙嘅橘焱好耐!终于book到!呢度专门提供日式烤肉,仲要系好味炭烧烤肉!呢间烧肉好细心, 响门口附近有免费嘅locker!避免大褛或者衣服有烧烤味!安排好窝心!呢度有吧枱或普通座位,两者都会有台湾或香港店员协助烧烤,食残废餐一样。餐厅采用炭炉,烤起肉来更有炭香,更添香气美味!呢度点菜时有几款烤肉可以拣调味,烤肉腌好后先出来,基本上不用再添加任何调味,肉类已经好食好鲜!不过餐厅会另外提供新鲜柠檬汁和葱花等,让你自行调味,又可以解解肉食的油腻感。牛五花 ($168)牛五花肥瘦适中,烧后油花仍相当充足!有𡁻口!肉味好浓!餐牌说达拉斯是每天限量供应的,所以即刻点来试试。达拉斯即美国Dallas,牛肉比较厚身,师傅火候控制得好,先将四边烧好,锁定肉汁!所以牛肉仍保持嫰滑有肉汁,肉味浓郁!今晚最好味嘅非呢一碟莫属!肋眼牛排!呢度大概70克,售价大约$280!肋眼牛排油花十足!一落镬已经好惹火!牛排油份充足!职员将四边烧好锁定肉汁!呢一块牛扒入口即溶!肉味香浓!超级好吃!食咗咁多肉之后,唔多唔少有点腻。所以我哋点左粟米!师傅同样不会烤得过熟,粟米仍保持香甜多汁!胡麻水菜沙拉 ($5
牛五花 ($168)
牛五花肥瘦适中,烧后油花仍相当充足!有𡁻口!肉味好浓!
肋眼牛排油花十足!一落镬已经好惹火!
胡麻水菜沙拉 ($55)
想再食蔬菜,我拣左胡麻水菜沙拉,用的是日本麻酱,配以鸡蛋、车厘茄和杂菜,感觉清新,也可解腻和下火,不俗。
食完呢餐烧肉之后真系大满足!我下次一定会再嚟!