2023-09-06
好烧式串烧专门店 (大南街) (太子)太子大南街32-34号地舖鲜柠乐真系解渴又爽口,柠檬嘅酸味就好似青春嘅活力,一饮就觉得精神爆棚再嚟试下墨西哥薄饼芝士鸡肉,真系巴不得一口食哂!薄饼底薄脆,上面有多层次嘅芝士同鲜嫩多汁嘅鸡肉,好好味!食落去,啲芝士同鸡肉嘅组合就好似青春嘅朝气,令人食指大动!安格斯牛肋串同西班牙黑毛猪肋串都系串得啱啱好嘅肉类美食!安格斯牛肋串肉质鲜嫩多汁,一咬就有满溢嘅肉汁,好满足!西班牙黑毛猪肋串则有独特嘅猪肉香气同口感,真系好香好好味!盐烧牛舌串同烧鸡胸软骨串都系串烧界嘅巨星!盐烧牛舌肉质嫩滑,每一口都带嚟浓郁嘅烧烤味道,太好食啦!烧鸡胸软骨串则系多汁嘅鸡肉同软滑嘅软骨结合,咬落去有嚼劲又弹牙,仲有淡淡嘅烧烤香味,好开胃!烟肉露笋卷同羊肉串都系独特嘅小食!烟肉露笋卷系酥脆嘅烟肉包裹住嫩滑嘅露笋,一啖就好香好脆!羊肉串则是香嫩多汁,每一口都充满浓郁嘅羊肉风味,真系令人回味无穷!秋葵同串烧豆腐都系素食界嘅亮点!秋葵炸至脆口,内里嘅滑嫩质感同清新口味好协调!串烧豆腐则系烟熏嘅豆腐,带嚟一股淡淡嘅烟熏香气,加埋串烧酱汁,真系好开胃!唔好忘记芝士焗西兰花同香煎鹅肝配红酒汁!
太子大南街32-34号地舖
唔好忘记芝士焗西兰花同香煎鹅肝配红酒汁!芝士焗西兰花系香脆嘅西兰花头淋上浓郁嘅芝士,入口即化,好滋味!香煎鹅肝配红酒汁就更加豪华,鹅肝香滑,红酒汁带嚟嘅甜美味道完美融合,一口食落去就好似置身高级餐厅一样!
最后,加多宝!呢杯饮品系我嘅青春能量补充剂!清凉又解渴,加多宝就好似我生活中嘅好朋友,随时陪伴著我,带嚟活力同快乐!