2017-06-19
今日,18/6/2017, 约左朋友到圆方 Tea WG试下tea set。我地去到Tea WG大约 2 点钟,但已经坐满人,所以要排队等位, 等3 张枱,都等了半个钟头先到我地入坐。其实呢间分店好少枱架咋,10张枱之内,都好迫夹,但整体隔局好英国feel, 都坐得舒服ok嘅。我地入坐时间几2:40 pm, 所以等唔切3 点tea time tea set, 所以简左 special brunch set for 2 人 $598 :每人有 :1. 一杯果汁(苹果汁 or橙汁) , 我地要左苹果,比较甜,怀疑加左糖水的。2. 一壶茶,只可简 $85 嘅介钱,简贵d系可以,但要补差价。我简了皇家大吉利茶, 好清香嘅英式茶。3. 一件小圆形黑包跟附牛油,个包外脆内暖好好食架。4. starter : 有煎焗脆左嘅烟肉+法包片,有软心熟蛋,加埋小车厘茄咁喇,都好好食5. 主菜: 我简左鱼,友人就简虾沙律。 两样都好好食尤其是个沙律,到爆。好好食。个鱼都好食,但我食落觉得d肉唔够实,系呢度净d d6. 有一件cake : 选了朱古力,同rose红桑子cake, 两件都好正,好cream
每人有 :
3. 一件小圆形黑包跟附牛油,个包外脆内暖好好食架。
6. 有一件cake : 选了朱古力,同rose红桑子cake, 两件都好正,好creamy, 好好味。
咁就二人慢慢叹了两粒钟了。
总括呢餐系好正,样样都好好食,会再来的。
** 提一提大家: 壶茶无得添饮架。