2021-11-21
今日黎左呢度食大闸蟹盛宴🦀️ 好喜欢餐厅嘅设计 无论灯光定装潢都非常有格调 有其卡位位置 特别有feel亦坐得非常舒适 餐厅播住七八十年代嘅怀旧小调同舞曲 充满夜上海风情🎵今秋大闸蟹盛宴($980)两位起🍂🦀️汇丰信用卡或者1957会员可享二人同行一人免费优惠 好味又抵食😋不过套餐只包括一只大闸蟹 追加就要加$208一只 如果想疯狂食大闸蟹可能呢度就未必适合了˜”*°•淮扬四小品•°*”˜ 四小品包括 女儿红醉虾 木鱼大烤 话梅凉瓜 同黑松露珍珠熏溏心蛋 鸡蛋好香松露同烟熏味 蛋黄流心👍🏻 凉瓜微苦 带少少话梅嘅香甜 得我识欣赏😂 ˜”*°•花胶蟹皇翅•°*”˜ 超级超级多料 好多鱼肚 够浓味😋 ˜”*°•清蒸大闸蟹五两🦀️•°*”˜ 蟹膏浓稠甘香 雪花膏咁超级超级浆住个嘴 正到唔舍得完😋 不过蟹肉就真系冇乜同埋都比较普通唔系特别鲜甜 几欣赏佢个醋好香好甜好醇👍🏻 加左醋又系另一个世界 但我食左九成先醒起有个醋🥲˜”*°•包汁扣原只鲍鱼拼鹅掌•°*”˜ 鲍鱼软熟腍滑 鹅掌好多肉 美味😋˜”*°•蟹粉芙蓉带子蟹斗•°*”˜ 蟹盖面头铺满蟹黄 入面系满满嘅赛螃蟹🦀️下层蛋白嫩滑 仲有啲好香嘅瑶柱丝
今秋大闸蟹盛宴($980)两位起🍂🦀️
˜”*°•淮扬四小品•°*”˜
˜”*°•花胶蟹皇翅•°*”˜
超级超级多料 好多鱼肚 够浓味😋
˜”*°•清蒸大闸蟹五两🦀️•°*”˜
˜”*°•包汁扣原只鲍鱼拼鹅掌•°*”˜
鲍鱼软熟腍滑 鹅掌好多肉 美味😋
˜”*°•蟹粉芙蓉带子蟹斗•°*”˜
蟹盖面头铺满蟹黄 入面系满满嘅赛螃蟹🦀️下层蛋白嫩滑 仲有啲好香嘅瑶柱丝同芥兰粒 捞埋一齐食极级美味味😋
˜”*°•蟹粉河虾脆米炒饭•°*”˜
炒饭较为逊色 虽然做到粒粒分明 仲有啲脆米几香几有口感 但饭粒太干身有啲硬 同埋食唔到蟹粉或者河虾嘅鲜味
˜”*°•够姜芝麻汤圆•°*”˜
汤圆超软滑烟韧 芝麻够甜够香浓 好味😋 姜汤唔系一般姜 而系激姜 望返个名 原来叫够姜芝麻汤圆 唔怪得食完成碗条利都仲辣紧 爽吖👍🏻