2013-09-25
好耐都无食过自助餐,所以今次食豪啲,拣间贵的。呢间酒店的自助餐,食物的款式唔算多,但系优胜在佢地有好多自家制的野食,仲有人地唔会系自助餐出的贵价食品。自家制的食品,你一定以为我热荤,但系唔系㖞,佢地自家制的系雪糕,有sorbet仲有一般的雪糕,佢地的雪糕一共有7款,有苹果雪芭,杂莓薰衣草雪芭,芒果雪糕(无糖),蓝莓乳酪雪糕,瑞士朱古力雪糕,菠萝雪糕及黑加伦子雪糕。 我最钟意佢地的瑞士朱古力雪糕同黑加伦子雪糕,因为我本身好钟意食朱古力而佢的朱古力又唔苦味道刚刚好,黑加伦子雪糕就唔系到到都有得食,而且佢的味道唔太甜带少少酸,正。唔只系雪糕,佢地仲有自家制的朱古力,因为出面的甜品系唔会有一粒一粒的朱古力比你食,呢到有得食之余仲系有分%的。由白朱古力开始到85%的黑朱古力都有得你食,最啱我地呢啲朱古力爱好者。 一开始就讲咗咁多佢地自家制的甜品,而家讲番下佢的特色食品,就系鹅肝,出面两块薄切都要$150,呢到系厚切仲要你任食,师傅系你面前煮,香气扑鼻,仲有一块煎香咗的苹果伴住来食,味道清香浓郁,真系一食再食。除咗以上两种特色野,佢地仲有白灼龙虾,冷面,羊排都系必食的。但系个鱼生那部份就讯息咗少
自家制的食品,你一定以为我热荤,但系唔系㖞,佢地自家制的系雪糕,有sorbet仲有一般的雪糕,佢地的雪糕一共有7款,有苹果雪芭,杂莓薰衣草雪芭,芒果雪糕(无糖),蓝莓乳酪雪糕,瑞士朱古力雪糕,菠萝雪糕及黑加伦子雪糕。 我最钟意佢地的瑞士朱古力雪糕同黑加伦子雪糕,因为我本身好钟意食朱古力而佢的朱古力又唔苦味道刚刚好,黑加伦子雪糕就唔系到到都有得食,而且佢的味道唔太甜带少少酸,正。 唔只系雪糕,佢地仲有自家制的朱古力,因为出面的 甜品系唔会有一粒一粒的朱古力比你食,呢到有得食之余仲系有分%的。由白朱古力开始到85%的黑朱古力都有得你食,最啱我地呢啲朱古力爱好者。
一开始就讲咗咁多佢地自家制的甜品,而家讲番下佢的特色食品,就系鹅肝,出面两块薄切都要$150,呢到系厚切仲要你任食,师傅系你面前煮,香气扑鼻,仲有一块煎香咗的苹果伴住来食,味道清香浓郁,真系一食再食。 除咗以上两种特色野,佢地仲有白灼龙虾,冷面,羊排都系必食的。但系个鱼生那部份就讯息咗少少,因为款式唔多,得4-5款,鱼生新鲜但味道清淡咗少少。 甜品就值得再讲多啲,因为佢款式多,除咗自家制雪糕之外,仲有木桶豆腐花,厨师即叫即正的窝芙,当然唔少得啲卖见好靓的蛋糕啦。 其实我真系好钟意佢地的 甜品,真系一分钱一分货,下次储多啲钱再食过。