2014-07-30 4172 浏览
礼拜一同班同事劲OT到十点,想慰劳下自己,想打边炉食好少少,又唔想去D饮食既场,去到尖咀厚福街差唔到尽头,见有间上楼既火锅店,四百蚊左右有四个碟野,仲包加一茶钱,价钱都算几平。入到去,人唔多,可能因为新开张,所有设备都好新。重点黎啦,我地三个人,叫左个四百蚊个套餐,先黎头盘,冰镇豪三宝,冰底载住猪肠,又冻又脆,正!仲有鲍鱼!不过我最钟意都系梅酒大丁凉瓜,苦瓜有话梅味,好脆,好有口感,酸味味好醒胃。根住黎个辣鸡锅,我叫左小辣,但都已经好辣,超正,有云耳、黄牙白,愈浸愈好味,愈浸愈辣,鸡好嫩又大份,加上鲜牛肉同菜篮,已经好够我地三个人食,经理话牛肉系本地手切肥牛,唔系度度有得食,佢地好辛苦先揾到货源,食落又真系新鲜D,牛肉好重。其实见到小炒有七折都想试下,不过鸡锅好好食,汤都好好饮,所以叫唔到其他小炒,下次再黎食小炒先。

重点黎啦,我地三个人,叫左个四百蚊个套餐,

2014-07-28
$150 (宵夜)
用餐优惠
信用卡优惠