2019-11-21
佢算系粥底火锅既始祖哦!虽然佢面门唔抢眼、装修唔靓,但食物水准保证超高!谂谂下好似四五年前己经开始食佢啦!当中当然有食过其他粥底火锅啦~但始终都觉得佢最好食同最新鲜呢几年佢都无加过价算系好有良心架啦大约四五年前都系$200内 到依家都无变呢个真心令我好惊讶!!之前系唔BOOK位食唔到,最近几次去食我都可以好好彩walk in到有位服务都唔错架 会教我地要渌几耐 落咩先 睇个样以为佢地好恶 其实好好人每次黎既野食都会有少少唔同 但佢一定会拣最新鲜既海鲜比大家食一开始食住啲油炸鬼先啦 就咁食又得 点下粥又得 仲有啲配菜 都好鲜甜架老板话啲南瓜要最后先落 等啲粥吸晒啲鲜味~ 再用黎煲南瓜粥食 但要一路搅 如果唔系会痴底每样海鲜上到枱都仲系好生猛好新鲜鲍鱼好有咬口!又有鲜味 真系好好食!!啲蚬又大粒又胀卜卜咁 一咬开仲爆汁添呀蟹同鱿鱼筒 蟹同鱿鱼筒都系好鲜甜 弹牙只蟹系实既 唔系果啲一煮完入边都系水!圣子 鱼蛋重点推介下啲鱼旦啲鱼旦好弹牙 点啲鼓油食~劲好食虾同鱼一样啦 新鲜到爆炸~ 呢个唔记得左系咩 好似有一块系虾滑真系打出黎 打到浆状咁 仲食到有原只虾肉 劲爽口弹牙鸡块 唔洗讲啦 好滑!
虽然佢面门唔抢眼、装修唔靓,但食物水准保证超高!
谂谂下好似四五年前己经开始食佢啦!
当中当然有食过其他粥底火锅啦~
但始终都觉得佢最好食同最新鲜
呢几年佢都无加过价
算系好有良心架啦
大约四五年前都系$200内 到依家都无变
呢个真心令我好惊讶!!
一开始食住啲油炸鬼先啦 就咁食又得 点下粥又得
仲有啲配菜 都好鲜甜架
老板话啲南瓜要最后先落 等啲粥吸晒啲鲜味~
再用黎煲南瓜粥食 但要一路搅 如果唔系会痴底
每样海鲜上到枱都仲系好生猛好新鲜
鲍鱼好有咬口!又有鲜味 真系好好食!!
啲蚬又大粒又胀卜卜咁
一咬开仲爆汁添呀
蟹同鱿鱼筒
蟹同鱿鱼筒都系好鲜甜 弹牙
只蟹系实既 唔系果啲一煮完入边都系水!
圣子 鱼蛋
重点推介下啲鱼旦
啲鱼旦好弹牙 点啲鼓油食~劲好食
虾同鱼
一样啦 新鲜到爆炸~
呢个唔记得左系咩 好似有一块系虾滑
真系打出黎 打到浆状咁
仲食到有原只虾肉
劲爽口弹牙
鸡块 唔洗讲啦 好滑!