要讲一间我成日会翻去既餐厅,除左周月,仲有既就系呢间 "FRITES",因为真系好中意食呢间餐厅既 Mussels Pot,因为呢间餐厅都系一间Bar黎,系鲗鱼涌返工个排,收工都会同同事落黎点个Mussels Pot,饮返一两杯今次要分享既系呢度既Lunch Set,其实呢度既Lunch Set事有几多选择例如Risotto,牛扒,Mussels 等等,而我今次就选择左Frites House Mussels ($198)首先头盘系洋葱汤,汤入面饮到洋葱既甜味同煲到林晒既洋葱丝,好好饮,放系汤上面既面包已经吸满晒汤,虽然面包吸汤吸到林左好好味,但面包既边边依然系脆既,仲食得出面包上既芝士香味,好好味😊然后到主菜,系我最爱既青口,今次呢个系用忌帘汁煮,送到黎个时d青口仲系好嫩口,一d都无over cook,蓝青口虽然唔系劲大只个种,但好鲜味,青口肉连埋忌帘汁一齐食真系好正,d忌帘汁系唔稠个种,但青口既精华都入晒系汁度,食晒青口,面包仲可以沾埋d汁继续食😋😋* 最后黎到甜品,今日既系雪糕,雪糕好香滑,系Vanilla味,就咁一个完美既Lunch就完左,又叉足电可以继续返工啦!偶然可以比自己

最后黎到甜品,今日既系雪糕,雪糕好香滑,系Vanilla味,就咁一个完美既Lunch就完左,又叉足电可以继续返工啦!偶然可以比自己食一餐好奖励下自己😊 *

2019-11-15