2021-06-02
点样食推介✨⭐️Cafe推介⭐️⭐️深水埗好味cafe⭐️Loop Kulture地址: 深水埗鸭寮街90号地舖🍖焦糖香蕉法式吐司 $98 (9/10) 🌟好好食🌟本身系深水埗行街行到有d攰,经过见到一间新开嘅cafe又好似唔洗点排队就入左去😂一开佢openrice就俾佢依碟野吸引住🤤劲靓劲打卡able!佢个吐司口感同法包类似,外面又脆又烟韧,内里又软绵绵😆我首先会淋上枫糖浆,再切d焦糖香蕉加伯爵茶雪糕咁一啖放入口,系超好食💛💛佢嘅伯爵茶雪糕系好浓郁好creamy,难得有cafe用嘅雪糕系咁高质👍🏻佢伴碟仲有d无花果、红石榴、蓝莓、葵花籽,绝对系一碟诚意之作,黎到必叫嘅signature dish👍🏻其实有叫到野饮,但比个toast吸引住,挂住影佢都冇影到野饮haha🤣🤣野饮都不过不是。我偷望隔离发现好多人嗌一个用椰子壳做容器嘅dish,下次黎再试其他先😆不过美中不足嘅系依度坐得唔舒服,好多枱都太矮,食得有d辛苦回头指数: 🍧🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指数: 🧎🏻♀️🧎🏻♀️(满分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
⭐️Cafe推介⭐️
⭐️深水埗好味cafe⭐️
Loop Kulture
地址: 深水埗鸭寮街90号地舖
🍖焦糖香蕉法式吐司 $98 (9/10) 🌟好好食🌟
回头指数: 🍧🍧🍧🍧 (满分:🍧🍧🍧🍧🍧)