2022-10-10
今次同朋友倾食咩好,有咩好介绍呀?佢就话食鳗鱼饭喇,之后佢介绍左我去食依间炭烧鳗鱼最拿手嘅餐厅。因为依家餐厅嘅鳗鱼系由日本直送过黎,再将日本的用餐体验与餐厅融合,令每个顾客都可以体验日本文化。员工嘅服务态度好好,会同顾客沟通,又会向我地介绍相关嘅菜式同点样享用系最好味😊店员仲同我地分享餐具都系日本运送过黎架😆👉🏻炭家👈🏻🌟鳗鱼重: 蒲烧鳗鱼 🐟$420-依个鳗鱼饭系必点嘅菜式,入面有茶碗蒸,小钵,日式清汤😋-依个系新鲜嘅鳗鱼,即叫即烧👏🏻-个鳗鱼烧到得岩岩好,外皮烧到脆脆地,入面好滑,一咬落去就可以试到佢嘅鲜甜😋-个饭都有鳗鱼汁同甜酱油嘅味道,加咪鳗鱼真系好正😍🌟鳗鱼啫喱冻-个质感好似食紧啫喱咁,好特别-上面加左独有嘅酱汁变得酸酸甜甜,食落都几开胃架😊-可以见到个鳗鱼啫喱好晶莹剔透,好靓👍🏻🌟日式鸡蛋羹🥚-个蛋整得好滑,好想一啖接一啖咁食😋-蛋入面有鳗鱼粒,增加左不同的口感🌟鳗鱼厚烧玉子 🍳$150-个玉子蛋味好浓厚,好滑-玉子入面加咪鳗鱼同甜酱油,依个结合令个味道更丰富-上面会加咪紫色嘅花令个玉子烧增加了一种花香味🌸🌸真系好好食😋🌟淡路洋葱串🧅$40-洋葱圈好甜,咬落去好多汁🧅-由于
店员仲同我地分享餐具都系日本运送过黎架😆
👉🏻炭家👈🏻
🌟鳗鱼重: 蒲烧鳗鱼 🐟$420
-依个鳗鱼饭系必点嘅菜式,入面有茶碗蒸,小钵,日式清汤😋
-依个系新鲜嘅鳗鱼,即叫即烧👏🏻
-个饭都有鳗鱼汁同甜酱油嘅味道,加咪鳗鱼真系好正😍
🌟鳗鱼啫喱冻
-个质感好似食紧啫喱咁,好特别
-上面加左独有嘅酱汁变得酸酸甜甜,食落都几开胃架😊
-可以见到个鳗鱼啫喱好晶莹剔透,好靓👍🏻
🌟日式鸡蛋羹🥚
-个蛋整得好滑,好想一啖接一啖咁食😋
-蛋入面有鳗鱼粒,增加左不同的口感
🌟鳗鱼厚烧玉子 🍳$150
-个玉子蛋味好浓厚,好滑
-玉子入面加咪鳗鱼同甜酱油,依个结合令个味道更丰富
🌟淡路洋葱串🧅$40
-洋葱圈好甜,咬落去好多汁🧅
-由于烤出来,食落去唔单止多汁同甜,更有一种特别的风味
-上面加咪柴鱼片令到洋葱串变得更独特😁
🌟生果🍉🍈
-个西瓜同密瓜劲甜,劲多汁😋