2012-12-06 123 浏览
今日咁岩经过测鱼涌大概5点几,就同同事去左揾下哩头有咩嘢好食. 我地就系openrice道search, 可能因为时间槛忦嘅关系, 食夜晚又太早, 所以我地都系唔prefer食饭同面呀个啲. 之后就揾左yo-bago喇. 间嘢个条街真系唔似会有好嘢食. 因为佢隔离个啲都系啲五金铺, 重有佢个道好奇怪, 个条行人路系高过个车路好多,你要系车路道行一条好似码头见到个啲楼梯先上到去. 又有时有啲货车系道又会樜住间餐厅, 所以真系要好信个地图. 唔好离远见唔到就走. 个道都坐得好舒服, 同都可以俾你坐得好耐. 我地食完嘢之后坐左成两个钟, 佢地都冇叫我地走. 间嘢我地真系可以坐成个下就. 我自己就叫左个soup and bago deal. 而我啲朋友就叫左bago lite, 同best friend set. 我自己个个soup and bago deal. 就普普通通. 个汤好外国汤, 因为系权头汤, 个包呢就得有啲似介佒多咁. 因为我肚饿得很, 所以又同个朋友share左个best friend set. 佢个best fd set, 系有两个bago, 一大一细. 同有两杯嘢饮.

佢个best fd set, 系有两个bago, 一大一细. 同有两杯嘢饮. 两个bago都超好食. 细个个呢佢系有啲三文鱼酱系里面! 而大个个呢,有沙律同ham系入面, 啲沙律好新鲜, 同ham都好好食.

我朋友都话佢地自己个个bago lite 都正, 我见佢地个个三文鱼酱系另外上. 但系其他嘢同我个个都差唔多.

每人都系食左三十五蚊倒, 而我就食左六十, 但系真系饱到上颈.
个tea 真系又低又好食, 如果唔系咁远我一定会成日食, 有时成日食subway都系闷, 食下其他唔同嘅包都几好.
2012-11-13
  • best friend set