2021-08-14
pirata group 嘅餐厅真系重来唔会令我失望🤣Pirata 餐厅装修非常有格调,唯一系座位密左少少🤔食物质素就一定有保证👍🏻service 真系无论边间branch 都一流🥰/Mussels $170/青口鲜甜,但系份量唔算好多,我好钟意青口个酱汁,蒜头味香口,仲有少少白酒提升鲜味,加埋番茄仔酸酸甜甜好食👍🏻/Truffle tagliatelle $250/Pici 作为pirata 嘅旗下分店之一,我对佢地嘅pasta 好有信心!今次试下黎到嘅truffle tagliatelle 睇下有冇分别,我系觉得黎个truffle pasta 好食过pici 个个嘅!味道比较浓郁,truffle 有淡淡嘅香味,我印象中pici 个个truffle pasta 嘅意粉蛋味比较浓郁,口感似伊面,个人比较钟意哩个tagliatelle,比较al dente👌🏻/Grand Wagyu beef cheek pappardelle (mini 2 ppl) 190pp/个人好钟意哩个意粉😳佢嘅慢煮牛面非常软熟,好易就变成一丝丝,睇住个staff 系你面前帮你炒混佢好治愈😍同埋个意粉真系超香
/Mussels $170/
/Truffle tagliatelle $250/
个人好钟意哩个意粉😳佢嘅慢煮牛面非常软熟,好易就变成一丝丝,睇住个staff 系你面前帮你炒混佢好治愈😍同埋个意粉真系超香,pappardelle挂起晒d 酱汁食落味道好浓,牛面嘅膻味好正! (唔钟意膻味嘅朋友就走宝la🤭) 就连staff 都话佢自己最钟意黎个意粉🤣
/Nutella fondant $130/
每次有朋友生日都好钟意带佢地食pirata group 嘅餐厅,因为甜品部份真系会非常惊喜😂😂😂 大家自己去体验一下就会明白😆 虽然食完主菜都已经好饱,但系我同友人都坚持要左个超腻嘅邪恶甜品😎佢系一个nutella 嘅心太软陪hazelnut ice cream🥰心太软热辣辣,有流心效果,加埋雪糕真系冰火交融🔥
正体黎讲,又另一间值得一试会encore嘅pirata group 餐厅💯