2020-12-06
同朋友系中环觅食,好野食就食得多,今次见到一间系卖食物价值观既餐厅,见人有好多好评就特登黎试下!呢间餐厅既价值观系天使与魔鬼化身-----天使系卖低糖既健康饮品,入面有唔少食用纤维同维他命!!另外魔鬼呢其实都唔系非常邪恶既东西,只系有麻辣野同脆炸鸡堡等等比较「不太健康」食物。一入呢间餐厅,老板娘就同我地不断倾计,仲好好人咁介绍每样食物既特点,想为我地度身订造一个餐单!好impressive!呢到既fusion菜好特别,有牛油果加车厘茄既fusion toast, 加埋少少醋非常好味开胃!!!不过最推介既都系munchies独有的鸡堡,真系一试难忘!!一咬落去,好多鸡肉汁就流出黎,外脆内嫩既呢块大鸡扒,再加上唔系油淋淋,已经值得我比100 分!再加上佢入面独特既酱汁,以及烤底有牛油既面包,口味非常多重而好味,十分推介!!至于野饮就叫左呢到特别的黑炭乌龙,味道系少少berry 的酸,加上独特的食用炭味道,我形容配上食物系非常清新!!!