2021-06-12 414 浏览
因为疫情的关系,已经有一段时间冇去过台湾,其实都几怀念台湾食物。😬之前已经听讲呢间YouYou喺荃湾食芋泥吐司好出名。但系因为本人太懒连楼下七仔都唔想行嘅人所以迟迟都未试。🤷🏻‍♂️直到今日打开户户送平台发现有呢间YouYou原来喺黄埔开咗分店。我即刻就嗌咗三个吐司同埋一个仙草。1)肉松紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️卖相一流,用嚟Po IG 几好!系我认为三个入边最好食!紫薯嘅微甜再加肉松嘅咸香阵味真系好夹钟意食紫薯味重嘅你一定要试吓😉2)芋见紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️成个吐司口感都好顺滑除咗有紫薯嘅香甜仲有芋泥嘅绵滑☁️真系好正!😋3)芋泥白兔糖麻糬吐司⭐️⭐️⭐️⭐️第一次食白兔糖嘅麻薯阵味系几新鲜麻薯嘅烟韧同埋芋泥嘅顺滑,口感几过瘾!但系味道相对冇前面两个咁出色(冇对比冇伤害)😅4)仙草3号⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有三色芋圆、仙草、布甸、水晶芋圆味道和口感都好出色然后里面嘅水晶增加左整个甜品嘅爽脆口感,布甸好重椰香同蛋味!😋黎黄埔开分店系一个正确嘅选择😂起码多咗我将会系常客嘅人佢去帮衬😂

1)肉松紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2)芋见紫薯吐司⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

3)芋泥白兔糖麻糬吐司⭐️⭐️⭐️⭐️

4)仙草3号⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
有三色芋圆、仙草、布甸、水晶

肉松紫薯吐司
芋见紫薯吐司
芋泥白兔糖麻糬吐司
仙草3号
2021-06-12
10 分钟 (外卖送餐)
肉松紫薯吐司
芋见紫薯吐司