2024-04-15
喺荔枝角附近返工嘅朋友💼,平时放饭会食边间呢🥢?今次介绍嘅餐厅系一间有质素嘅冰室😍,我哋由好耐之前已经食开佢嘅蛋包饭🍳。今次再嚟见到佢哋Menu竟然仲有鲍鱼、花胶、冬菇食🌟,而且价钱亲民💰!.🥢鲍鱼花胶冬菇滑鸡汤($84连XXL特饮)呢个价钱可以食到呢啲配料已经唔话得😝,超级满足!不过估唔到鸡汤味道都好出色🤤,鸡味好浓,而且鸡油令到成个汤更加香👅。可以拣乌冬或者饭,份量都超级多,够晒满足💕。.🍜葱油捞面餐($61连特饮)面嘅质地好啱我哋口味,煮得够腍身✌🏻,唔似外面一啲餐厅赶时间会煮得太生,捞埋葱油超级香口😋。呢度鸡翼都整得好好,除咗炸得酥脆💥,里面仲保留住好多肉汁,唔会炸到干身💦。配埋两只流心太阳蛋,真系好爽!跟餐仲有丹麦多士,可以拣多牛油🧈,够晒邪恶。.🥘沙嗲串烧鸡肉($12)加配嘅小食,我哋就拣咗沙嗲串烧鸡肉🍢。呢度就算系简单嘅食材,都整得有心机💕。鸡肉口感嫩身,唔会干唔会鞋😝。沙嗲酱够浓郁,而且花生味好香🥜。.🥬蚝油生菜(+$10)份量超级多,其实两个系share都够✌🏻!味道唔错,唔会有青味💕,口感亦都啱我哋口味。
🥢鲍鱼花胶冬菇滑鸡汤($84连XXL特饮)
🍜葱油捞面餐($61连特饮)
🥘沙嗲串烧鸡肉($12)
🥬蚝油生菜(+$10)