2016-05-21
是日经过西环就四围揾食一下,虽然好少黎西环呢一区,但就咁行下已经好多餐厅,好多选择。行左一阵就见到一间新开既平民西餐厅就入去试下。南瓜汤跟餐的南瓜汤十分幼滑香浓,没有沙沙既感觉,饮落去有南瓜的清甜,没有加任何味精已经十分好味。一级肉眼扒($92)黎到西餐厅就梗系试下扒餐啦,点左一个肉眼扒配薯菜。肉眼扒要左五成熟,上菜已经闻到好香既黑椒汁味。肉眼扒份量好多,占左碟既一半位置,四份一系薯条另外四份一系蔬菜。整个配搭都唔错,切开肉眼扒十分嫩,五成熟刚刚好,肉质维持系十分幼滑既状态,加上厨师先调好味再煎及浓浓的黑椒汁,食落十分惹味,不用几分钟已经俾我食晒落肚。龙凤雪碧(跟餐加$5)好少餐厅有得既龙凤雪碧,有腌好的咸柑桔再加上新鲜柠檬配搭雪碧,有咸香及柠檬的清新及酸味,加上汽水,令你食完一餐可以帮助到你的消化。
行左一阵就见到一间新开既平民西餐厅就入去试下。
题外话/补充资料:
小店制作认真,食物质素十分高,并且外卖比堂食价格平好多,可惜唔系呢边住,唔系间中都可以买下外卖食下。