2024-06-09
早排同朋友系铜锣湾行街,行到肚仔饿,咁岩又醒起附近有间打卡餐厅就决定同埋朋友黎试下。 位置近铜锣湾,出左时代广场行大概5-10分钟就到。 一出lift就见到好少女心既装饰😍 而且个色既配搭上唔止粉红色 仲有我最中意既蓝色🩷🩵净系打卡都有排打💖餐厅最近推出左轻营午餐,主打系健康路线 !岩哂贪靓既女仔黎影相之余,仲可以唔洗就住就住惊肥🥹 超级细心! 🌸 低卡轻盈午餐配营养奶昔($128) 餐厅主推既午餐set, 可以简饭或者面、主食同奶昔, 当然系以健康低卡为主。 饭可以简椰菜花藜麦饭或者系荞麦面;主菜可以简肉食或者素食。 不得不说, 依个绝对系照顾到素食人士系平日或者素食日黎食, 十分细心! 奶昔就有6款择一,我就简左「红」。随餐仲可以升级营养蛋白饮或者加配爆脂茶! 🥤 「红」奶昔:所谓红其实系指饮品嘅颜色,依款奶昔主要嘅成份包括红肉火龙果、杂莓、柠檬、果仁,另外再加埋寒天、仙草同奇亚籽。成杯既卡路里唔高得110,蛋白质有10g,好饱肚🫶🏻 饮落去味道唔错 唔会好甜或者酸 系好fresh 😋 靓女老板仲建议饮完先食野,可以增加饱肚感同埋阻隔其他食物吸收🙂↕️🙂↕️而且仲可以补充
🌸 低卡轻盈午餐配营养奶昔($128)
🥤 「红」奶昔:所谓红其实系指饮品嘅颜色,依款奶昔主要嘅成份包括红肉火龙果、杂莓、柠檬、果仁,另外再加埋寒天、仙草同奇亚籽。成杯既卡路里唔高得110,蛋白质有10g,好饱肚🫶🏻 饮落去味道唔错 唔会好甜或者酸 系好fresh 😋 靓女老板仲建议饮完先食野,可以增加饱肚感同埋阻隔其他食物吸收🙂↕️🙂↕️而且仲可以补充番啲能量tim
🍽️ 烟三文鱼配荞麦面:烟三文鱼需要加配$22, 份量比想像中几大份。卖相几吸引。 除左烟三文鱼同荞麦面仲有沙律同埋紫薯蓉, 成个配搭都非常之健康。 而且味道相对清淡,符合晒轻盈餐嘅要求。😎
🍽️ 菠菜忌廉芝士意粉($158) : 份量好足料。 菠菜忌廉汁好香浓,意粉硬度适中,有唔少菠菜碎系面, 好健康😋
🥤小熊粒粒草莓牛奶($68) :依杯粉红色并且上面有只粉红🧸冰绝对系ig-able,好似只熊仔系度悠闲咁瘫系度🙂↕️好岩成个环境影相🩷🧸 味道方面草莓味几浓郁!
系用餐期间, 咁岩有枱客人庆生日, 店员好有气氛咁为客人庆祝! 下次黎可以带埋朋友庆生🫶🏻 仲有 店员会等食物黎齐𠮶阵主动帮手影合照💖 超好服务🩵店内仲有两只兔兔店主🐰 超可爱😍
📍 就是偏偏喜欢你 (铜锣湾)
铜锣湾耀华街3号百乐中心16楼1602-1603号舖
#铜锣湾美食