2023-08-01
一落车,两步路就到餐厅🤙🏻!申子个舖位真系十分之就脚方便呀!星期一Blue Monday嚟食,就无我上次周末食咁多人,一入去就有位!-见到水母刺身实在太可爱,忍唔住叫你试吓系咩味道。口感有啲似海蜇头,但比海蜇头更加爽脆硬身,食落去有索索声添,加埋特制豉油汁去提鲜,系一个唔错嘅头盘!-申子直头系和牛专门店呀,我地叫嘅和牛寿司、申子自创海胆鹿儿岛和牛烧(内有生蛋及饭在内),甚至系牛舌都好岀色!和牛烧由店员亲自系你面前烧至半熟,和牛牛味纯而香浓,入口即溶,香味徘徊喺口中一段时间,加上海胆去提岀鲜味,仲有生蛋饭,除左yummy yummy就无其他啦!! -另外我特别推介嘅系比较小人有讲过嘅最终饼。外型可爱有趣,入面装住满满嘅吞拿鱼蓉同蟹子,仲有色泽感一流嘅牛油果粒系底层,望见到流晒口水🤤!入面嘅材料实在太抢味道,每咬一啖满口嘅吞拿鱼,突然咬破一粒蟹子,蟹子内在嘅鲜甜味爆破,感觉超级清新可口!去到最后一啖,终于感觉到饼身嘅重要性,因为满口嘅鱼肉鲜甜,而食到最后一啖嘅饼皮,竟然有一种中和返成口食完鱼蓉而腻咗嘅感觉,系一个好完美嘅完结呀!♥️-吞拿鱼寿司都特别多花贤嘢😎个吞拿鱼蓉新鲜无比,食落去每啖都
吞拿鱼寿司都特别多花贤嘢😎个吞拿鱼蓉新鲜无比,食落去每啖都系新鲜鲜嫩嘅肉质,绝对冇鞋口!加上海胆同鱼子,已经系顶级食材放入口中,较为新奇嘅食法,系加上一大块紫菜在外面,紫菜大到系可以包住整个寿司,一口咬落去有外脆内软嘅感觉,入面𠮶种软滑同满足感,真系用文字表达唔到出嚟,好好味呀🫨🫨🫨系好好食嘅寿司呀!
海胆炒饭价钱合理,有粒粒嘅干身炒饭,虽然饭粒过干,但系上面附带嘅一小粒海胆,味道好鲜味浓郁,一小啖足以令你系口入面徘徊好长时间,加上炒饭内在都有用海胆、带子粒、樱花虾干拌混,钟意食海鲜海胆嘅朋友一定唔可以错过!
饮品有我去日本居酒屋必叫嘅high ball及chu hai(少量烧酒+juice),款式多而又够大杯好饮,同朋友cheers就够哂气氛🤙🏻🤙🏻🤙🏻