2022-08-22
今日约咗朋友去饶宗颐文化馆到参观,喺美孚站出大约行10分钟就到,唔算系好远,系市区难得揾到比较清幽嘅地方❤️我觉得佢个装修唔错,都系啲Modern嘅装修风格。而且环境阔落,同隔篱枱嘅距离唔算好近,就算倾偈都唔怕俾人听到😆😆我地叫咗蟹肉意大利饭配乌鱼子 ,美味浓郁。 意大利饭嘅口感烟烟韧韧,唔会煮到过熟,加埋佢嘅汤一齐煮。啲饭索晒汤嘅味道。非常鲜甜好味❤️蟹肉嘅份量都算多,配埋乌鱼子咸咸地嘅味道,反而更突出蟹肉嘅鲜味😋😋。成个饭真系超级好味。再黎就系意大利饭配澳洲鲍鱼 海鲜汤。卖相非常精致吸引😍。味道同口感都一流🤤🤤。意大利饭索左汤汁嘅味,有好浓嘅海鲜同鲍鱼味。鲍鱼煮到啱啱好,而且好淋。同个意大利饭好夹👍🏻👍🏻👍🏻。再试埋佢个海鲜汤。又系有超级重的海鲜味。劲快就比我地清左😆😆总括嚟讲,性价比高,呢个价钱食到高级餐厅嘅水准。而且味道超级好。值得再返嚟食👍🏻
我觉得佢个装修唔错,都系啲Modern嘅装修风格。而且环境阔落,同隔篱枱嘅距离唔算好近,就算倾偈都唔怕俾人听到😆😆 我地叫咗蟹肉意大利饭配乌鱼子 ,美味浓郁。 意大利饭嘅口感烟烟韧韧,唔会煮到过熟,加埋佢嘅汤一齐煮。啲饭索晒汤嘅味道。非常鲜甜好味❤️蟹肉嘅份量都算多,配埋乌鱼子咸咸地嘅味道,反而更突出蟹肉嘅鲜味😋😋。成个饭真系超级好味。 再黎就系意大利饭配澳洲鲍鱼 海鲜汤。卖相非常精致吸引😍。味道同口感都一流🤤🤤。意大利饭索左汤汁嘅味,有好浓嘅海鲜同鲍鱼味。鲍鱼煮到啱啱好,而且好淋。同个意大利饭好夹👍🏻👍🏻👍🏻。再试埋佢个海鲜汤。又系有超级重的海鲜味。劲快就比我地清左😆😆