2023-09-10 112 浏览
近排去左一间位于大围既打卡cafe餐厅装潢为日系风格,分为两层,以浅啡木色为主,上层设有榻榻米座位,好chill!金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 $108呢个吐司亦系招牌之一😛,软壳蟹好大只而且炸得金黄松脆,馅料仲有炒滑蛋,三文鱼籽同埋金沙酱,搭配香脆既盒子吐司一齐食,份量岩岩好超满足呀。🍳🧇招牌奶盖窝夫 $88有只太阳蛋舖系窝夫上面,造型超级可爱 ,面头既鸡蛋其实系芝士奶盖,浓稠质感,满泻既奶盖咸香十足。窝夫整到外脆内软,食食下竟然有烟烟韧韧嘅麻薯,有惊喜。🍊柳橙布丁焙茶戚风蛋糕 $56戚风蛋糕口感湿润软绵,同时品尝到淡淡柳橙香同埋培茶既甘香,好清新。🍵开心果特调 $56杯边铺满开心果碎,面层系厚厚既奶泡,未饮已经觉得好吸引!开心果鲜奶味道超级浓郁,加入豆腐,豆味浓又滑溜,层次感丰富。好想再饮多杯😆😆☕️竹炭黑芝麻鲜奶 $38略嫌黑芝麻味唔够浓,奶味较突出,呢个有少少失望。
近排去左一间位于大围既打卡cafe

金沙软壳蟹三文鱼籽海鲜沙律盒子吐司 $108

🍳🧇招牌奶盖窝夫 $88

🍊柳橙布丁焙茶戚风蛋糕 $56

🍵开心果特调 $56

☕️竹炭黑芝麻鲜奶 $38
略嫌黑芝麻味唔够浓,奶味较突出,呢个有少少失望。