2022-10-26 18 浏览
又嚟介绍特色小食喇✨!今次想同大家介绍嘅系一间鸡髀专门店🍗,相信如果系鸡髀控嘅你就一定有听过呢间小店😬,佢出名嘅其中一个特点就一定系鸡髀嘅size🫡,真系睇到都会觉得有少少饱🤣。另外我都会介绍埋佢隔离Tea魔嘅饮品㗎🤪,想知分别有啲咩就一定要继续睇落去啦🥰。食物方面☝🏻#黄金魔髀($48)首先要介绍嘅可以话系最有人气嘅炸髀🍗,所谓嘅黄金魔髀其实就系炸髀配上咸蛋黄酱😋,金黄色嘅卖相可以话系相当讨好💛。同埋只鸡髀嘅size真系同传闻中嘅一样🤣,可以话系我咁耐之嚟见过最大只嘅炸髀🤩。至于味道方面我都好满意😍,舖满喺鸡髀上面嘅咸蛋黄酱同埋咸蛋黄碎令只鸡髀变得更重咸蛋黄味🤩,而且咬落真系皮脆肉嫩,因为只鸡髀真系太大只,所以真系啖啖肉咁食😍。#火焰魔髀($43)跟住想介绍嘅同样系魔髀系列之一🤩,就系麻辣嘅魔髀啦🔥。就咁睇都觉得辣椒粉舖好均匀🥰,食落就食得出系有辣粉嘅孜然粉混合在内🫶🏻,另外肉汁嘅部分真系好juicy🥳。皮脆肉嫩再加juicy感觉嘅鸡髀都真系唔常见☺️,完全系越食越惹味🌶️。#黄金魔翼($38)食完黄金魔髀就当然要食埋黄金魔翼💛,餐厅就用咗单骨鸡翼去制作🫡,食起上嚟都会方便啲🥰,炸鸡翼嘅
又嚟介绍特色小食喇✨!

食物方面☝🏻
#黄金魔髀($48)

#火焰魔髀($43)

#黄金魔翼($38)
食完黄金魔髀就当然要食埋黄金魔翼💛,餐厅就用咗单骨鸡翼去制作🫡,食起上嚟都会方便啲🥰,炸鸡翼嘅外层够晒脆口,同埋流沙嘅咸蛋黄酱令鸡翼都会变得更邪恶👾。

#黄金鱿鱼须($46)
另一款要介绍嘅小食同样都系黄金系列之一🤣,个人认为咸蛋黄酱配炸物真系特别夹😎。讲返个鱿鱼须先🦑,鱿鱼须食落烟靭弹口😬,相当有口感,同埋佢嘅鱿鱼须真系够晒新鲜滚热辣🫡,即刻食真系啱晒!

#Tea芒芝黄金沙($35)
讲完髀魔嘅炸物,就当然要顺便讲埋隔离嘅TEA魔啦🧋。髀魔嘅鸡髀🍗再加TEA魔嘅果茶真系firm晒☺️,讲返呢杯饮品先,今次嘅黄金就唔系代表咸蛋黄啦🫢,而系代表芒果🥭。呢杯饮品会有奶盖系面,奶盖嘅芝士味够浓,所以都会带有咸味👍,另外芒果都够晒清甜,仲有吕宋芒果粒可以食😋。

#豆豆白雪冰沙($30)
之后第二杯要介绍嘅饮品就系豆豆白雪冰沙❄️,今次嘅白雪就系代表住豆腐嘅smoothie 🫶🏻。呢杯饮品同样系有奶盖喺面❤️,而且白雪雪嘅卖相真系好好睇🤍,豆腐味清甜唔假。smoothie嘅口感都好顺滑🥰,唔会出现太大粒嘅冰在内!

评分以🌕表示(满分为5)
卖相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑