2024-03-26
藏身于北角汇一田超市内的日式拉面店 — 鸣虎店面唔算大,都设有BAR台位同四人台位。拉面店以自助形式为主,到柜位落单后待拉面煮好再到取餐区取餐。同朋友叫咗一个赤虎同一个黑鸣虎,另外再加多份芝麻鸡翼。赤虎汤底香辣惹味,拉面都系我喜爱既口感。配料有椰菜丝、溏心蛋、木耳丝、紫菜同最重要嘅厚叉烧。溏心蛋做得很出色,入味而且滑口流心,我同朋友都好钟意!叉烧就偏向肥香,肥同瘦肉比例大概系1:2,叉烧边边亦烧得好香。而黑鸣虎主要以黑蒜油为汤底,同样配料丰富而且黑蒜味香。不过比起赤虎我会比较喜爱赤虎嘅香辣味!小食芝麻鸡翼即叫即炸,香脆味浓,鸡翼面的芝麻令鸡翼更香更惹味!👍🏻👍🏻👍🏻当日仲见到期间限定做紧推广:北海道蟹味噌拉面,$128套餐再配上两件炸物好优惠,不过今日主要试佢嘅基本汤底先,下次再试埋期间限定产品
同朋友叫咗一个赤虎同一个黑鸣虎,另外再加多份芝麻鸡翼。