2020-03-28
呢间小店听讲净系做午市,12-3,之后就唔开,系香港咁贵租嘅地方,咁都可以维持到生意,就知道有料。睇门口嘅报道,原来老板曾经系五星级酒店做厨,食物梗系高质🥰12点去到,都仲有位,唔洗等,不过食完之后就见到要等位啦,系呢个市道都要等位,叻叻🥳要赞赞老板娘细心,见我一个人傻傻的系门口,就主动问我系咪等人,又主动比飞我,因为要人齐入座。我嗌左招牌娘惹海虾喇沙($70),朋友就嗌左金榜去骨海南鸡饭($68)。跟餐送热罗汉果茶,清甜滋润,感觉养生,好舒服。亦都可以半价转特饮,朋友就叫左咸柠7。海南鸡饭好快到,仲送碗汤,望落好靓,不过我就无试啦。之后就到招牌喇沙,一黎到真系话左出声,好大碗,好足料,绝对对得住个价钱。先饮啖汤,不得了,超级creamy,好似饮紧奶咁!味道唔辣,怕辣的朋友都可以嗌啊。系酸酸甜甜咁,饮到欲罢不能,好想饮晒成碗汤。面底系油面mix米粉,米粉索汤,油面有咬口,夹埋一齐好有层次。海鲜方面,3大只海虾,虾肉弹牙,仲有3只蛳蚶,索埋汤味好正。老板娘仲好细心,比定张纸我地放虾壳。配料有豆卜、芽菜、鱼旦,完全吸尽汤底精华,好好味。呢个喇沙绝对系我的no.1,下次会返去试下新加坡喇沙!
跟餐送热罗汉果茶,清甜滋润,感觉养生,好舒服。
亦都可以半价转特饮,朋友就叫左咸柠7。
海南鸡饭好快到,仲送碗汤,望落好靓,不过我就无试啦。
配料有豆卜、芽菜、鱼旦,完全吸尽汤底精华,好好味。
招牌娘惹海虾喇沙
呢个喇沙绝对系我的no.1,下次会返去试下新加坡喇沙!!
小店有外卖自取,疫情绝对要大大力惩罚!