2024-06-04 1396 浏览
今次我去试咗旺角一间有名嘅车仔面茶餐廲 - 海都车仔面茶餐厅🍜🥘先讲讲我点咗d乜嘢好啦:🍲大杂面(8𩠌)$70真系好丰富啊!有红肠🌭、猪皮🥓、咖哩鱼蛋🍳、牛腩🥩、萝白🥬、冬菇🍄、鸡翼🍗同埋猪红🥓🥓面Q弹有咬劲,汤底香甜清爽,𩠌菜新鲜唔会太浓味🤤☕奶茶茶餐厅嘅奶茶当然唔少得!香滑顺喉,绝对系陪面嘅好拍档👌🏻🍜另外我仲叫咗个散叫嘅车仔面选咗我最钟意嘅猪大肠🥓、牛栢叶🥬、鱼蛋🍳等等,仲有佢哋秘制嘅辣汁🌶面Q弹有弹性,汤底香浓惹味,辣汁提味非常之好味🔥🍵柠茶清清淡淡嘅柠茶,解解辣同咸口非常之适合!总括嚟讲,呢间车仔面茶餐厅嘅食物新鲜正宗,价钱公道,绝对值得一试!🤩海都车仔面茶餐厅 (旺角)旺角上海街557号综合大楼2楼4号舖#foodie #foodporn #foodstagram #hkfoodie #hkfood #foodreview #foodblogger #delicious #yummy #instafood #foodgasm #foodpics #foodlover #foodaddict #foodphotography #foodiesofhk #foodiesofin

先讲讲我点咗d乜嘢好啦:

🍲大杂面(8𩠌)$70
面Q弹有咬劲,汤底香甜清爽,𩠌菜新鲜唔会太浓味🤤

☕奶茶
茶餐厅嘅奶茶当然唔少得!香滑顺喉,绝对系陪面嘅好拍档👌🏻

🍜另外我仲叫咗个散叫嘅车仔面
面Q弹有弹性,汤底香浓惹味,辣汁提味非常之好味🔥

🍵柠茶
清清淡淡嘅柠茶,解解辣同咸口非常之适合!

海都车仔面茶餐厅 (旺角)
旺角上海街557号综合大楼2楼4号舖

#foodie #foodporn #foodstagram #hkfoodie #hkfood #foodreview #foodblogger #delicious #yummy #instafood #foodgasm #foodpics #foodlover #foodaddict #foodphotography #foodiesofhk #foodiesofinstagram #foodiesoftheworld #foodiesofhongkong #foodiesofasia #foodiesoftheday
2024-06-03