2024-01-29 165 浏览
近期香港越来越多川菜餐厅🌶️,今次我哋就喺铜锣湾好多嘢食嘅一条街👅,揾到呢一间有心机嘅川菜小店💕。舖头服务亲切,好有人情味🥰。.🎏渔稼酸菜鱼($198)一上菜已经闻到好香♨️,酸菜嘅酸香辣、花椒嘅麻香🌶️,真系好吸引,啱晒一路食一路送饭😋。而鱼片系用咗黑鱼,食落嫩滑弹牙🫦,好好食。.🐥口水鸡($58)鸡肉真系超级嫩、超级滑🍗,好满足😍。加埋芝麻香嘅口水辣酱🌶️,真系好惹味。.🥗凉拌莴荀丝($38)莴笋本身嘅清香🎐,啱晒攞嚟做凉拌😆,吸收咗醋嘅酸味、辣酱调味🤤,好有四川风味。.🐷猪大肠($24/两串)烧完出嚟有满满嘅油脂感💥,外层香口,好邪恶😈。而且孜然粉、烧烤粉🔥,令到味道更加突出。.🥒翠玉瓜($16/两串)里面多汁💦,而且重点系孜然粉、烧烤粉嘅调味超级香浓👅,食到停唔到。.🍗鸡腿肉($28/两串)肉质几好😋,配埋香口嘅调味,真系好有feel💕。而且串烧仲会有小蜡烛🕯️,喺下面烘住🌡️,一路食都keep住暖笠笠。.🍜迷你鱼骨浓汤净米线($38)就算食小菜,都可以嗌米线做主食😍。汤底系自家熬制嘅鱼汤🐟,好鲜甜,配埋韭菜、肉燥好香🌱,而且米线滑身得嚟👅,软硬度适中。
🎏渔稼酸菜鱼($198)
🐥口水鸡($58)
🥗凉拌莴荀丝($38)
🐷猪大肠($24/两串)
🥒翠玉瓜($16/两串)
🍗鸡腿肉($28/两串)
🍜迷你鱼骨浓汤净米线($38)
渔稼酸菜鱼
2024-01-27