2022-11-30 236 浏览
因为要上堂既关系,所以我又系大围觅食啦!大围真系美食天堂,咩国家既菜都有得食。今次我就拣左系油站对面的捌哥‧马拉籽试下马拉菜🇲🇾本身就咁望入餐厅,以为佢细细间,得果几个位可能要等下,点知原来可以上2楼😗 2楼空间宽敞d,坐得舒服d。而点餐系用QR code 的,几方便。鲜牛油咖央多士 ($35)多士两边都烘到好脆身,咖央酱好甜好幼滑,而且椰香同班兰味浓,夹埋鲜牛油🧈真系好正!(不过都好肥😈)不过上枱时个多士系冻的,如果多士皮系暖的话会更加分。鱼仔酱啦啦 ($48)用左制好的鱼仔酱炒蚬,只只蚬都劲惹味,好食到停唔到口!一只接一只咁食😋 蚬入面无沙,咁大碟蚬都系得一只无开口。店员仲好醒目咁俾多个碗我地装壳👍🏻 不过叫呢碟蚬之前我有问过店员呢个菜式有几大碟,但唔知系佢指错定系我睇错,佢话好似虾面个碟咁大,但最后上枱时个碟系细碟… 槟城福建虾面 ($78)虾味汤底好浓郁🦐🦐🦐!配料有🦐虎虾、🥚鸡蛋、🐷腩肉、🐟鱼片等等。面面可以拣米粉/油面/两沟,即系所谓既「椮椮」。不得不提佢个d小虾干真系好出色,唔会好辣但超香超惹味又有咬口🤤

鲜牛油咖央多士 ($35)
鲜牛油咖央多士

鱼仔酱啦啦 ($48)
鱼仔酱啦啦

槟城福建虾面 ($78)
槟城福建虾面

2022-11-29